Last news in Fakti

5 Април, 2017 14:45 1 147 2

КЕВР не бил виновен за скъпия газ

  • газ-
  • тръби-
  • кевр
КЕВР не бил виновен за скъпия газ - 1

Контрадемонстриращите пред КЕВР да отидат да протестират пред реалните виновни за повишаването на цените - КЕВР е последната в списъка.

Това посочва в профила си във Фейсбук Илиян Василев.

Преди него са:

- Булгаргаз заради упорития отказ да внесе гъвкавост в договорите, да разшири кръга от доставчици, типа договори, да осигури максимално голям обем газ от местен добив, и разшири възможностите си за реагиране при колебания на пазара т.н.

- БЕХ - защото е принципал на Булгаргаз и се е съгласил с провежданата политика, не и отстранил грешките и неудачните кадрови решения. В известен смисъл отговорността на БЕХ е дори по-голяма на принципа за зелника и този, който го яде. Реалната власт е в БЕХ.

- Министерството на енергетиката в различни правителства - които не са сменили модела Газпром - външен монопол - Булгаргаз вътршен монопол.

- Енергийните експерти, особено партийно свързаните, които вместо да предупредят за бурята и последствията от продължаване на политика на "повече от същото" и отделянето на България като остров на газовия пазар в Европа, продължаваха да получава възнаграждения от разни енергийни дружества за да оправдават абсурдите с "експертно" говорене.

При всички случаи отговорността на КЕВР е след първите три фактора.

Цялата пушилка сега е да стоварят вината върху Иван Иванов, защото е като чуждо тяло - никой не може да го заподозре в задкулисни сделки или далавера. Като бяла врана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    4 0 Отговор
    Айде бе, не можели да го заподозрят! Точно си изпълнява политическата поръчка на този, който го е назначил!
    Всичко е един фарс, цените се държаха умишлено ниски, новите е трябвало да се оповестят Януари, а се прави след 2-3 месеца служебно правителство и се надуват умишлено повече от реалните за да може като дойде тиквичко да изкочи пак и ТОЙ ДА НИ СВАЛИ ЦЕНИТЕ НА ГАЗ и ТОПЛИННА ЕНЕРГИЯ. Тоя изтъркан номер сме го гледали много пъти и е точно в стила на тиквата да се прави на герой и да се бие в гърдите като шибек!
  • 2 Гого

    2 0 Отговор
    Кевр не е виновен защото са кукли на конци дърпани от селянина от Банкя а пък че Българите сме по големи овце и от Турците е отделен въпрос.