Отидете към основна версия

6 543 15

Инвеститор влага 22 млн. лв. в предприятие край Враца

  • враца-
  • автомобилостроене-
  • теклас

"Теклас-България" ще започне производството на пластмасови и каучукови съединения и уплътнения за автомобилостроенето

Калин Каменов, снимка: БГНЕС

Нов инвеститор ще вложи повече от 22 милиона лева в изграждането на предприятие за производството на пластмасови и каучукови съединения и уплътнения за автомобилостроенето край Враца, съобщи кметът на общината Калин Каменов.

Той ще подпише утре с представители на компанията договор с инвеститора - "Теклас-България", за продажбата на общински терен, върху който ще бъде изграден бъдещият завод. Церемонията ще се състои от 12 часа в Градската концертна зала.

Каменов посочи, че предприятието ще се намира в непосредствена близост до вече изграждащия се завод за електронни части и оборудване за автомобили на немски инвеститор. Така във Враца ще се обособи нова индустриална зона, насочена към автомобилостроенето, допълни кметът. Първоначално в него ще бъдат разкрити 500 работни места. Суровината, от която ще се произвеждат пластмасовите и каучукови части, ще постъпва в предприятието готова за формиране и няма да има замърсяване на околната среда, успокои кметът на Враца.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Турска компания със седми завод у нас

    Турската компания Teklas е в България от 2006 г. До средата на 2020 г. отваря своя седми завод у нас. Към момента компанията има четири завода в Кърдж ...
    23.02.2019
    52 901
    118
  • „Теклас България“ избра Враца

    „Теклас България“ заяви официално инвестиционния си интерес към община Враца. Фирмата е най-големият производител на каучукови съединения ...
    08.02.2019
    22 059
    36