23 Април, 2019 21:31 6 503 15

Инвеститор влага 22 млн. лв. в предприятие край Враца

  • враца-
  • автомобилостроене-
  • теклас

"Теклас-България" ще започне производството на пластмасови и каучукови съединения и уплътнения за автомобилостроенето

Инвеститор влага 22 млн. лв. в предприятие край Враца - 1
Калин Каменов, снимка: БГНЕС

Нов инвеститор ще вложи повече от 22 милиона лева в изграждането на предприятие за производството на пластмасови и каучукови съединения и уплътнения за автомобилостроенето край Враца, съобщи кметът на общината Калин Каменов.

Той ще подпише утре с представители на компанията договор с инвеститора - "Теклас-България", за продажбата на общински терен, върху който ще бъде изграден бъдещият завод. Церемонията ще се състои от 12 часа в Градската концертна зала.

Каменов посочи, че предприятието ще се намира в непосредствена близост до вече изграждащия се завод за електронни части и оборудване за автомобили на немски инвеститор. Така във Враца ще се обособи нова индустриална зона, насочена към автомобилостроенето, допълни кметът. Първоначално в него ще бъдат разкрити 500 работни места. Суровината, от която ще се произвеждат пластмасовите и каучукови части, ще постъпва в предприятието готова за формиране и няма да има замърсяване на околната среда, успокои кметът на Враца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз съм.

    6 2 Отговор
    Те - клас. Те- маркет. Имаме 52 милиарда в депозити.кой ще ни спре да си правим каквото и да е....
  • 2 Прецицалото

    19 9 Отговор
    Екстра, ще може Герберастите да гепят малко кеш че много го закъсаха с апартаментгейт
  • 3 дявола

    11 10 Отговор
    Още един изедник
  • 4 гост

    8 4 Отговор
    кво беше там ,,задни фарове,, тия ли ще са ?
  • 5 Batushka

    18 7 Отговор
    22 милиона са нищо ...и тоя ще е като ония дето си тръгнаха щото минималната заплата се вдигна...хаххх....
  • 6 Софиянеца

    7 12 Отговор
    22 милона там където и гарга не каца, капиш!
  • 7 Пешо

    13 2 Отговор
    Тази новина вече сигурно поне 20 пъти я публикувате.
  • 8 Явно е издържал на рекета на гроб

    3 7 Отговор
    И сега ше си земе парите от рекета многократно от заблудениет работници😂😂😂те пък си казват браво та боико че докара инвеститор в нашия регион и ще живне живота там😂😂😂само дето се заблуждаат 😂😂😂щот инвеститора си е казел че ше иде там не щото е много убаво ами че може и да не дава заплати нали е платил рекета на тиквата и вече сичко е позволено
  • 9 Стара новина

    4 2 Отговор
    Това е много стара новина!
  • 10 селянин

    6 2 Отговор
    Поредния турски конгломерат с фабричка в БГ. Ето затова ни държат на хляб и вода от 30 години - за да могат поетапно да изкупят на безценица земите ни, живота ни, работата ни, накрая и родината ни!

    Коментиран от #14

  • 11 Враца Баце

    4 1 Отговор
    Същият кмет обеща, че тези инвеститори ще дават най-малко 1000 лева заплата, ама нещо забрави тази подробност в последните си интервюта. Май важното е да заблудят хората с розови обещания, за да могат необезпокоявани да си вземат комисионната, а после врачани кучета ги яли.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 волен сидеров

    5 3 Отговор
    600 -700 лева заплата-заповед на нашите бизнесмени да не дава повече,като домуза от лудогорец
  • 14 ДА БЕ ИМАМЕ ДЕКАР ПРАЗНО

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "селянин":

    ВИЛНО МЯСТО В ДОБРЕВЦИ ДО АБЛАНИЦА. НЯКЪВ СЧУПИ ТЕЛЕФОНА ДА ЗВЪНИ ДА МУ ГО ПРОДАВАМЕ ЩОТ БИЛ ИЗКУПИЛ СИЧКО НАОКОЛО. ВИКЪМ МУ. АЗ ТЪРСЯ МНОГО ПАРИ ЗА МАЛКО КВА МИ Е ФАЙДАТА.А ТОЙ ТУКА ВЪРЕЛИ ЕФТИНО МЕСТАТА.САМ ЧЕ БАЛЪЦИТЕ ЗЕХА ДА СВЪРШВАТ МУ ВИКЪМ АЗ.
  • 15 Чичко тревичко

    1 0 Отговор
    Е няма ли немски инвеститори??? Какво стана с тях? Или в Германия не им трябват такива фабрики за авточасти защото те немците произвеждат домати и краставици! Голям смях! Само Лидъл и Кауфланд ,инвестират" в бг защото печалбата им е в милиони на месец! Тези пари се изнасят от България! Защото българският народ е супер прост като ходи да купува в тези магазини ! Защо българина методи в кварталният магазин!!!???