Last news in Fakti

23 Февруари, 2019 17:56 52 864 118

Турска компания със седми завод у нас

  • teklas-
  • завод-
  • враца-
  • турция-
  • инвестиция

Teklas произвежда изделия за автомобилната индустрия

Турска компания със седми завод у нас - 1
Снимка: Shutterstock

Турската компания Teklas е в България от 2006 г. До средата на 2020 г. отваря своя седми завод у нас. Към момента компанията има четири завода в Кърджали и по един в Крумовград и Момчилград. Седмият завод ще се намира във Враца. Основната причина е, че градът има възможност да поеме проект, изискващ стотици работници, както и последващо разширение.

За тези близо 13 години турската компания е инвестирала у нас 150 млн. EUR. Вложението в седмия завод в северозападна България ще е на стойност 30 млн. лв. Инвестицията ще бъде реализирана със собствен капитал, а не със заемен. Първоначално ще бъдат разкрити 500 работни места. Целта е техният брой да се удвои.

През последните месеци Враца стана популярна сред чуждестранните инвеститори. Наскоро стана ясно, че там ще се разположи и германската MD Elektronik. Тя ще произвежда кабели за автомобили.

От своя страна Teklas произвежда у нас изделия от каучук, пластмаса и метал за горивните, охладителните и спирачните системи на колите, като клиенти са практически всички големи автомобилни компании като General Motors, Volkswagen, Volvo, BMW, Mercedes-Benz и Renault, а отскоро дружеството работи и за електрическите коли на Tesla и изнася за САЩ.

Първоначално от Teklas са търсили парцел между 20-25 декара. Скоро обаче решават, че им е необходим терен от 100 декара. Общинските власти вече са предложили няколко подобни терена. До края на 2019 г. турската компания трябва да купи парцела и да подготви проекта. Изграждането на сградата ще отнеме не повече от шест месеца. Началото на производствения цикъл е планиран да започне в средата на 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Философ

    122 30 Отговор
    Браво!

    Коментиран от #53, #58, #59

  • 2 kamil ulu

    151 14 Отговор
    Вече няма работа рька по кьрджалийско! Автобусите им обикалят до Неделино, Хасковской, и нямат хора! Затова се насочиха кьм Северозапада...

    Коментиран от #20, #33

  • 3 Яшко

    155 21 Отговор
    България кога ше отвори завод у комшиите ,нали лирата им слаба

    Коментиран от #4

  • 4 май френд

    112 46 Отговор

    До коментар #3 от "Яшко":

    попитай другарката Импексова нали те са приватизаторите на България и мангизите на народа са в тях
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пак Съм Аз

    105 125 Отговор
    превземане отново на България от турци. Враца е патриотичен град в борбата с турците! а сега се надява да дойдат за да клекне пред тях.... жалко.. ДА хляба е с пари ма що Българска фирма не направи нещо там ми турска... жалко е... иде иконимическо робство.. къде са атака, герб, бсп, вмро.. предадохте се ми мрете аз заминавам поне да не ви гледам срамът

    Коментиран от #8, #25, #37, #40, #52

  • 7 факт

    86 95 Отговор
    Ботев за това ли си даде живота!?

    Коментиран от #14, #48, #93, #103

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иво

    100 16 Отговор
    Толкова е ясно , като бял ден! Заводите се отварят в... най-бедната и ниско платена част на България. Ама в един момент и на хорицата в северо западнала България ще им писне и тия ще трябва да си внасят работници от някоя държава със "стан" на края! Ако не, като африканците в Мусачево - спускат кепенците и а хайде обратно вкъщи. 30 години стигат да работим за слава...

    Коментиран от #15, #44

  • 11 TкласКитай

    50 21 Отговор
    Яша бе Тюркием.

    Коментиран от #28

  • 12 Да няма

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "БЪЛГАРИЯ ЕС НАТО":

    Сънуваш ли
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гладен безработен

    55 4 Отговор

    До коментар #7 от "факт":

    Не ми пука .Този въпрос го задай на всички които управляваха БЪЛГАРИЯ до сега.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ами

    91 5 Отговор

    До коментар #13 от "???":

    Очевидно по-някакви причини Самсунг, Тойота, Мерцедес, Гугъл не искат да отварят упорито завод във Враца (А и където и да е, дори китайците от Грейт Уол напуснаха Ловеч) вече 30 години. Очевидно само Турците не ги е страх да инвестират в БГ. Ти ще ни го обясниш с големия си мозък тук във форума защо е така?

    Коментиран от #18

  • 18 ???

    66 20 Отговор

    До коментар #17 от "Ами":

    Дай работа ти бе хайван .Може да е минимална заплата дай им ти на хората.Професор такъв.

    Коментиран от #29

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Уж Кямил

    4 12 Отговор

    До коментар #2 от "kamil ulu":

    Тези ги разправяй на друг.
  • 21 Христо Ботев

    45 70 Отговор
    Свобода или смърт пак турци пак робство пак слуги

    Коментиран от #24

  • 22 Не съм новак в сайта

    12 4 Отговор
    Тези номера не ми минават.
  • 23 NLO

    41 11 Отговор
    под 700 нето стартово няма да падндат !
    за разлика от останлите цехове и пр. в гарда

    Коментиран от #85

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 сеир

    90 14 Отговор

    До коментар #6 от "Пак Съм Аз":

    Още преди години, "турските" фирми в Румъния бяха над 2000, а в България са много под 1000...За експлоатация ако ще говориш-капиталистите навсякъде са "гадни", по-вече или по-малко няма значение. По-добре българина да си е у дома-в Родината, при семейството и децата и заедно стават по-силни. Каква полза от малко! по-вече пари от гурбетчия, но децата да израстват "без" родители, без надзор и подкрепа...Колкото по-вече предприятия, толкова по-голяма конкуренция за работници и т.н.
  • 26 Коце маца

    48 22 Отговор
    Миризмата вътре в халетата е неописуема, ако не ви е жал за здравето ви, идете и работете! Халал да са ви парите !

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 нов

    55 35 Отговор

    До коментар #11 от "TкласКитай":

    Ако не сте влизали в заводи за пластмасови или каучукови изделия и у нас има такива заводи.На метрото и на Искър такива предприятия доста.Но защо ли никой не иска да работи за 850 лева на 3 машини и на 3 смени сред смрад и без да има някакви други компенсации.Хем цехове те български.И турците са такива,изстискат те За това се изисква и по голяма отпуска,кисело мляко,маски,по голяма заплата.Да вървят да си търсят будали но не и в страната ни.То само този край не бяха оср.ли турците.И наистина ни превземат икономически

    Коментиран от #32

  • 29 добруджанец

    52 20 Отговор

    До коментар #18 от "???":

    Абе ти след 5 години като пипнеш белодробно заболяване хем си без пари хем болен.За такава работа ти трябва поне 1 500 почивки задължително,преглед на 6 месеца,храна,санаториум ако нещо стане.Такива са изискванията.Тогава предпочитам по малко но здраве.

    Коментиран от #35, #67

  • 30 Петров

    60 19 Отговор
    Ако се надявате на добро заплащане, забравете! Здрава експлоатация, вредна работна среда- на първата година от изпаренията на автоклавите започват да ви падат зъбите и почти робовладелско отношение на мениджърите.
  • 31 Лулу

    73 12 Отговор
    Какво значи патриотичен град, има една фраза от стихотворение, не всявайте омраза към добри хора, независимо.от етнос, всички искат. хляб да ядат.....всички родени и живеещи в БГ са българи....! Всеки уважавам, който не прави зло....! Стотици хиляди българи са зад граница и си изкарват прехраната там...! Няма нищо вечно на тази Земя, за да сме лоши хората...!!!!!!
  • 32 Щети дам аз натебе един нов

    57 11 Отговор

    До коментар #28 от "нов":

    Да знам какво дишат хората .Давай друга алтернатива де .А истинските БЪЛГАРСКИ работадатели дават много пари за малко работа.Какво да работят хората да излязат на къра на чист въздух .И не казвай на тези хора които ще работят будали.Да крадат да просят ли.Или се дразниш че е турса фирма.А какво да кажем за електро разпределителните дружества.Толкова ли бе трудно да се направи така да не се продава на чужденци.Може да пишеш красноречиво но си кръгла нула.С това си поведение дори доста от бизнеса от християнския свят не искат да имат нищо общо с България.Освен далавери и кражби.
  • 33 То пък там и

    11 10 Отговор

    До коментар #2 от "kamil ulu":

    То пък там защото има, имаме опит с тия мискини и там. Взимат болнични и искат само пари, а не работят.

    Коментиран от #36

  • 34 бау бау

    82 14 Отговор
    Като чета коментарите оставам с впечатлението, че доста хора изобщо нямат представа как се случват нещата. Щели турци да превземат северозапада, условията в завода били лоши, заплатите били ниски и това при положение, че завода още не е започнал. Нека го отворят хората пък никой няма да накара хорта да работят насила, който не го устройва да напуска. Ще има хора ще работят и ще са доволни. Заводи отваря този дето може да работи, има пари и пазари. От това икономиката само печели. Парите нямат цвят, мирис, религия и народност. По отношение на Турция българите имаме насаден комплекс заради историята и това ни пречи. Вместо да се адмирира това, че някой е решил да вложи пари тука се хейти. Разберете всеки влага с намерението да печели и целта на всеки бизнес е да намали разходите и да увеличи приходите. Докъто не се промени мисленето и не се изкоренят мързела и завистта тая държава няма да се оправи.

    Коментиран от #47, #57

  • 35 ???

    40 6 Отговор

    До коментар #29 от "добруджанец":

    А вие яжте екологически чисти продукти .Зеленчуци без препарати и нитрати ,чист въздух който не се замърсява от никъде ,директния дим от цигарите също не е вредно ,Месото от животните които се хранят с(чисти примеси)Всичко е екологично.Телефона който го държиш при разговорите близо до ухто.Да не продължавам че са много.Да не забравя ежедневния стрес много е полезно.
  • 36 Така ли мислиш

    31 4 Отговор

    До коментар #33 от "То пък там и":

    Това да не ти е дъжавно предприятия преди 89 година.Иска се работа където и да идеш 20 работни места да са пак е нещо.
  • 37 Хасан

    34 7 Отговор

    До коментар #6 от "Пак Съм Аз":

    Собствениците са цариградски евреи ..не са турци ...

    Коментиран от #38

  • 38 Виждам

    10 10 Отговор

    До коментар #37 от "Хасан":

    Доста време ти гледам и следя твоите коментарите -ясен си ми!
  • 39 mystical

    24 4 Отговор
    Защо Теклас работи с най-големите в сектора?
    И защо точно в България?
    Вижте кой е собственика.
  • 40 станчо

    37 7 Отговор

    До коментар #6 от "Пак Съм Аз":

    Щом се мисли така няма да прокопсаме и през 21 век.Тъпо племе сме.Хората правят вложения в сърцето на Циганията,ти говориш като борец против фашизма и капитализма от времето на дядо си.Не,няма да станем ний нормални хора.
  • 41 Иванов

    42 2 Отговор
    Според мен няма значение дали са турци или турски евреи. Само да не са гърци, че ще се бачка с памперси, а и бг бизнесмените са под всякаква критика. И основната причина за това е липсата на трудови синдикати. Ние нямаме нито един читав синдикат, само едни урви продажни.
  • 42 стоян георгиев

    20 20 Отговор
    не трябва да има заводи във враца освен ако не ги е направил путин.за него врачани ще бачкат и без заплата,но заводи на европа сащ и особено турски сакън.врачани искат отново да ги обгазява химко и да взимат по 200 лева на месец,но да няма заводи там.е малко се поизселват,но тия дето остават са корави и няма да им бачкат на тъпите турци щото работата е вредна ,а и пречи на пиенето.после като няма кво да се яде във северозапада виновен ще е сорос.
  • 43 бай Ставри

    34 3 Отговор
    Бе що не идват в бургас ? А ще идат в южна румъния ?ние търсиме инееститори пък ако ще да са марсианци.
    Два милиона наши работят в европа , повече заводи и фабрики тук отколкото по европа.
    Не останаха млади хора по провинцията, заради нашите граблиеими алчни молитици. Нашите гепат и изнасят парите вънка , а ние чакаме инвеститори, сбъркана работа шъ знаете.
  • 44 Не така, а така

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Иво":

    И след ,,кепенците", 500 семейства на борсата, или за друга държава.
  • 45 vasik atanasova

    14 6 Отговор
    трябва им ефтина работна ръка

    Коментиран от #98

  • 46 Фатих Мехмед

    13 29 Отговор
    Па тука и там все е турска територия хахах

    Коментиран от #64

  • 47 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    6 3 Отговор

    До коментар #34 от "бау бау":

    Ка па парите немали народност хахахахах
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Единна Европа

    16 15 Отговор
    Завод от Азия в европейска страна, извинете но при тази мисъл, АЗ СЕ СРАМУВАМ.

    Коментиран от #113

  • 50 И защо

    21 21 Отговор
    Не разбирам защо общината осигурява земята, защо не я купуват като другите инвеститори. А и да работиш за турци е като да работиш за робовладелци.
  • 51 stop HATE PLS

    26 4 Отговор
    само като видях турска фирма инвеститор и бях сигурен че ще има яко хейтване. Причината за чуждите фирми да искат да отварят заводи в северозападна България е защото виждат потенциал за евтина работна ръка ,както в Китай но тука им е по близко.Има инвеститори от други страни които се възползват от това дали ще е от Турция или Германия разлика няма.
  • 52 ник3900евро

    36 3 Отговор

    До коментар #6 от "Пак Съм Аз":

    От такива глупаци като теб България е на таз хал.Какво значение има каква фирма инвестира важно е условията да са добри. Какви български инвеститори търсиш от нашите ченгета и комунисти който знаят само да унищожават предприятия.

    Коментиран от #54, #63

  • 53 Еретика

    13 8 Отговор

    До коментар #1 от "Философ":

    Да бе голямо откриване ще падне. Като онова което откри циганинът Иван Костов с оная турска фирма някъде в Родопите и след това фалира.
  • 54 Димитър Кънев

    2 11 Отговор

    До коментар #52 от "ник3900евро":

    От такива предатели като теб сме на този хал.
  • 55 АзТиТой

    12 1 Отговор
    А във Видин кога?
  • 56 Ufaf

    15 12 Отговор
    За тези части и материали замръсяването е най-голямо. После ,освен ,че ще им робувате като работници отново ,то и ще плащаме всички за скъпия ни замрасен въздух. Понеже и гори вече нямаме ,та и не може да се претендира за по-евтини емисии към Евросъюза. Унищожихме гората и разрешаваме производство на каучукови, пластмасови и метални части за автомобили. Щото сме бедни роби и ревем за заплатка. А простите народи вземат готовите части ,сглобяват и пак ти продават готовото . Печелят единствено Турците и вносителите на автомобили. Работите ,дишате мръсотия ,мрете от полуживот , и докато се ухилиш на турчина и си се озъбил. А и сега като хукнат едните му Румънци ,Украинци и други да се натискат да работят при Турци ,та не знам как ще устиска на натиска населението което искаше да се присъединява към Румъния. Или те само квартири ще дават. Едно знам със сигурнуст- Юсуф и Хасан ще отварят карпанчета до петното за завод за да хранят Българите дето ще бачкат , а Мендерес ще ги вози облечен с костюм. На Фелиз Османага щерката ще раздава заплатите -касиер счетоводител .
  • 57 Точно така

    27 10 Отговор

    До коментар #34 от "бау бау":

    Българите в чужбина са роби. Но тук не вярвам да са роби.В големите турски фирми има много социлни предобики и добри условия за работа.Крайно време е българина да си промени начина на мислене .

    Коментиран от #60

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ахааа

    9 5 Отговор
    фирмата е на данон еврейска фамилия бягат от турция
  • 62 Печеливш

    10 0 Отговор

    До коментар #58 от "Кво":

    Печелившите фирми от европа що не ги доведеш ти в България или кадърните политици
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Враца е махала

    8 4 Отговор
    И кой ще работи там в северозапада разлика между ром и българин няма едни и същи са даже си пият заедно видя ли паркирано ВР слизам и режем гумите

    Коментиран от #79

  • 66 Помак

    27 5 Отговор

    До коментар #60 от "Ми да":

    Не съм турчин а Помак и не съм националист и живея в България и съм допринесъл много повече от теб за тази държава със сигорност.
  • 67 Азззззззз по

    15 8 Отговор

    До коментар #29 от "добруджанец":

    Пак големи разбирачи ,хем голи и гладни ,хем пък и с претенций.Бачкайте ,ако наистина някой ви даде работа .Мързела на българина си личи и е известен .
  • 68 Ку ку

    20 2 Отговор
    Евала на комшиите от наште безхаберни еничари нищо не става!
  • 69 сноу

    21 9 Отговор
    Ама то верно че едно време на завоевателите им казвахме завоеватели а сега инвеститори ..Ей тъй по някакси демократическо ти набутват турски 1000 серийни бози,ама вкиснати ,после цехче ,ха по-голямо ,ха най-голямо и следват братски прегръдки пред паметника примерно на Левски.Така се издухва от съзнанието на цял народ всичко свято което го е крепило като народ.Тука вече се мяркат готови празни кратуни които още блеят че били работили за комунистите за 200лв Не си работил за комунистите а за своя народ и държава защото открадваше още над 200 а държавате те учеше ,лекуваше и обслужваше и къташе от всеки залък да спретне я цехче ,я фабричка да има работа и за твоите деца.И най малкото селце с детска градина ,ясла ,здравна служба,училище,културен дом и какво ли не и всичкото това създадено в една съсипана от войни ,кал и мизерия държава ,която още дори не може да се осъзнае че е държава.На всичко отгоре същите хиени и дърти вещурници оттатък океана , пак риеха пръст и камъни под краката си и измисляха ембарго след ембарго.Независимо от всичко когато настъпи великото крадене и лапане на огромната народна собственност ,някой му викат мукрация ,влизайки в склада на кой да е завод ,заводче или фабрика се влизаше сякаш в приказка.Всичко ограбиха хайдутите и апашите и изсипаха в ръцете на още по-големи апаши, а и тия от великия запад не останаха назад.Нали е плячка, що да не я налапаме.

    Коментиран от #84

  • 70 Азззззззз по

    14 2 Отговор

    До коментар #63 от "Ми да":

    Абе какви Европейски фирми бълнуваш човече ,квалифицирани работници ли има ,или какво .Всичко каквото беше стойностно замина в Европа ,без да чака тя да дойде тук .Ето ти например в две изречения правиш 8 грешки .Неграмотни и не квалифицирана работна ръка можем да предложим само на турски инвеститори .
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 ТТТ

    17 7 Отговор
    не стига че хората хляб ви дават и пак ги плюете боклуци

    Коментиран от #118

  • 75 Мисесака Дашибам

    6 2 Отговор
    всички комуноиди, путикантропи, москалопитеци и убийци от ГРУ
  • 76 Townboy

    11 7 Отговор
    Аферим, ашкоолсун. Турците по принцип са по-добри работодатели от немците и австрийците.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Кърджали

    17 6 Отговор
    Сега да ви кажа аз. Тук в Кърджали на Реклама се носи лоша слава. Нечовешко отношение към работниците. Дават им малко повечко пари ама се работи като негър на трастиката. Не бива да се излиза в болничен,и да ползваш почивен ден. Водят хора с транспорт от области Смолян и Хасково и пак текучеството на персонал е огромно. Изобщо робовладелци от класа. Който не говори турски пак въобще да не започва там. И т.н. и т.н.

    Коментиран от #94

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 riki

    11 14 Отговор
    Про...т завестлив народ , хората откриват ви работни места вие го превърнахте в робство от завист. Когато китайците откриха завод тогава не беше робство нали , но когато турците нещо напредват веднага се започва филма.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 000

    5 2 Отговор

    До коментар #79 от "Иво78":

    Тя българия затова е на това ниво понеже сите шопи сте........ама хак ви е.
  • 84 G0400LO

    7 4 Отговор

    До коментар #69 от "сноу":

    Голямо БРАВО...
  • 85 Нищо не разбиращ

    12 1 Отговор

    До коментар #23 от "NLO":

    Приди да коментираш се допитай до хората в Момчилград колко вземат и тогава се изказвай.Не правете реклама на хора които имат интерес да отварят поробващи фирми.Набързо ще ти обясня-позваш болничен повече от три пъти и си АУТ,бременни не ни трябват,пускаш си отпуска когато ти кажат и т.н.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Руски приятел

    1 1 Отговор

    До коментар #86 от "КуР для тебя POMAK":

    Ьоб тебя матери
  • 90 незнайко

    10 7 Отговор
    Преди 1990 година работехме в НАШИ заводи, построени с помощ от Русия ( СССР ). Сега ще работим в ТУРСКИ заводи, построени от тях на нашата земя. БЪЛГАРИНО ОПОМНИ СЕ С ПРОМИТИЯ СИ МОЗЪК !!! ТОВА ЛИ ИСКАШЕ ЛЕВСКИ ???
  • 91 незнайко

    6 6 Отговор
    След 1990 година всички наши управляващи ни продават на Турция !!! Вече 1/3 от земята ни е купена от Турция !!! КАКВО ЧАКАМЕ ??????????
  • 92 Тома Белев

    5 3 Отговор
    Без заводи в защитените теретории!!! Вече сме подали жалба до съда. Гласувайте за Зелената партия!!!
  • 93 Краси

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "факт":

    Какви патриоти сме скъсани добре че идват в България та ни дават работа момче
  • 94 Дългия

    2 9 Отговор

    До коментар #78 от "Кърджали":

    Е ти защо ходиш на работа да си щракаш на телефона и да четеш Факти? А като ти кажат да работиш, рев до небесата, че те експлоатират.! Ще се научиш на труд!

    Коментиран от #100

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 селянина

    8 1 Отговор
    Турция иначе няма да влезе в ЕС но през България работата е у кърпа вързана
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Алиосман

    2 5 Отговор

    До коментар #45 от "vasik atanasova":

    Да но на мен ми стигат тези пари в провинцията 1,200 лв. безплатна храна и безплатен транспорт.
    Нещо да кажете ?

    Коментиран от #104, #111

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Кърджали

    5 0 Отговор

    До коментар #94 от "Дългия":

    Принципно си прав, но на чуждия гръб стоте тояги малко бяха май. Препоръчвам ти първо да си информиран за конкретния случай и след това да коментираш. Успех
  • 101 До #98

    3 1 Отговор
    Ти си доказателство за много старата приказка, че сте с квадратни глави. Момче, какво ти стига може да каже само оня отгоре! Ама вярно си голям глупак: БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА! И от мен да знаеш-безплатен транспорт има само към гробищата!
  • 102 уякиш

    5 1 Отговор
    Навремето изнасяхме двигатели за Турция и Гърция, а сега един болт не можем да произведем самостоятелно.
  • 103 Стоян

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "факт":

    Ми той Ботев не си е дал живота,уби го наше българсо мекере
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 До уякиш

    4 0 Отговор
    С какво и от какво да го произведеш, като на турците и македомците продадоха струговете, а на гърците желязото. Кой ли? Ами питай педала Филип Димитров, който премахна държавния контрол върху търговията, а циганина Костов направи разграбването държавна политика.
  • 106 До уякиш

    2 0 Отговор
    С какво и от какво да го произведеш, като на турците и македомците продадоха струговете, а на гърците желязото. Кой ли? Ами питай педала Филип Димитров, който премахна държавния контрол върху търговията, а циганина Костов направи разграбването държавна политика.
  • 107 Даскал

    1 0 Отговор
    Уякиш, ти за променливо "е" в българския език чувал ли си? Цървул неграмотен!

    Коментиран от #109

  • 108 Гост

    2 5 Отговор
    Щом отварят 7-ми завод у нас, значи че печелят, следователно хората работят в заводите им. Нека има работна ръка! Ще дам пример с турска компания, която осигурява доста работна ръка в Северна България - Търговище (Шишеджам). До колкото съм запознат от познати, които работят там заплащането е добро! Да не мислите, че фабрики които са собственост на германци, французи и др. в околността плащат много по-добре?!
  • 109 уякиш

    1 0 Отговор

    До коментар #107 от "Даскал":

    Къде е това променливо ,,е" ? Нещо не схващам.
  • 110 хайдутин

    1 0 Отговор
    иде иде башибозука
  • 111 Анонимен

    2 0 Отговор

    До коментар #98 от "Алиосман":

    Искаш дакажеш че ъова е заплатата за обикновен работник в този завод ли? Те и в София ще ми стигат тези пари с транспорта и безплатна храна. Ама се съмнявам, че е такава заплатата, обикновено са нето по 600-700 лв. Така е по поточните линии, всички искат да се строят заводи, но никой не иска да работи в тях.

    Коментиран от #115

  • 112 Васил

    3 0 Отговор
    Работна ръка има ама добри заплати няма ще бачкат за 600-700 месечно
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Теклас

    0 3 Отговор
    Абе хора мислите много грешно някой от вас знае ли въобще за Теклас първото не е Турска фирма.2: фирмата Теклас има освен в БГ и ТР и на 4 други държави като Сърбия,Мексико,Китай,Германия.Някои хора се правят на пичове тез който не искат да работят да станат престъпници и да лежат в затворите !!
  • 115 Амйийен

    1 0 Отговор

    До коментар #111 от "Анонимен":

    ОБИЧАМТЕ
  • 116 До #111

    1 0 Отговор
    Откри топлата вода! За какво някой се напъва да строи обор на п.чка си лелина? За да живеят тамошните говеда хуманно, "по европейски"? Нищо подобно. Интересува се в крайна сметка от добитото мляко и месо. Мууу!
  • 117 Меринджей

    0 2 Отговор
    добре че са комшиите, че на ганъовците скъсаните гащи съвсем ще оголтеят.
  • 118 Ти си боклук

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "ТТТ":

    Парите които дават само за хляб стигат!