Отидете към основна версия

4 541 5

Най-добрите държави за раждане на дете

  • раждане-
  • държава-
  • дете

Британската компания The Economist Intelligence Unit състави класация на държавите, които предлагат най-добри условия за раждане на дете. В изследването са включени 80 държави. Те са оценени по 11 критерия: жизнено равнище, стабилност на пазара на труда, равнопоставеност на половете, географско местоположение, равнище на престъпността, качество на здравеопазването и други.

Анализаторите са стигнали до извода, че ако се родите днес и може сами да изберете националността си, то най-правилното е да го направите в Швейцария. Сребърният и бронзов медал са за Австралия и Норвегия. До пето място призовете са за някои скандинавски държави. На шеста и седма позиция са Сингапур и Нова Зеландия. Осма остава Холандия.

САЩ и Германия също предоставят добри условия за раждане на дете, но си поделят едва 16-тото място. Франция и Великобритания заемат съответно 26 и 27 позиция. Русия е на далечното 72 място.

С изключение на Обединените арабски емирства (18) и Израел (20), останалите държави от Близкия Изток са с лоши показатели.

Поради политически и хигиенични съображения преобладаващата част азиатските държави и някои американски остават назад в класацията. Дори икономически нестабилните Португалия, Испания и Гърция са по-предпочитани за раждане на дете, отколкото Китай и Бразилия.

Специалистите съветват да се избягват държави, в които цари политическа нестабилност. В края на класацията са Украйна, която е на 78 място. На 79 и 80 позиция са Кения и Нигерия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Анджелина Джоли май чака седмо дете?

    Една от еротичните мечти на мъжете по света е на път да стане майка за седми път. През последните дни се засилиха слуховете, че Анджелина Джоли е б ...
    27.01.2013
    3 240
    5