Last news in Fakti

17 Януари, 2013 12:55 4 535 5

Най-добрите държави за раждане на дете

  • раждане-
  • държава-
  • дете

Британската компания The Economist Intelligence Unit състави класация на държавите, които предлагат най-добри условия за раждане на дете. В изследването са включени 80 държави. Те са оценени по 11 критерия: жизнено равнище, стабилност на пазара на труда, равнопоставеност на половете, географско местоположение, равнище на престъпността, качество на здравеопазването и други.

Анализаторите са стигнали до извода, че ако се родите днес и може сами да изберете националността си, то най-правилното е да го направите в Швейцария. Сребърният и бронзов медал са за Австралия и Норвегия. До пето място призовете са за някои скандинавски държави. На шеста и седма позиция са Сингапур и Нова Зеландия. Осма остава Холандия.

САЩ и Германия също предоставят добри условия за раждане на дете, но си поделят едва 16-тото място. Франция и Великобритания заемат съответно 26 и 27 позиция. Русия е на далечното 72 място.

С изключение на Обединените арабски емирства (18) и Израел (20), останалите държави от Близкия Изток са с лоши показатели.

Поради политически и хигиенични съображения преобладаващата част азиатските държави и някои американски остават назад в класацията. Дори икономически нестабилните Португалия, Испания и Гърция са по-предпочитани за раждане на дете, отколкото Китай и Бразилия.

Специалистите съветват да се избягват държави, в които цари политическа нестабилност. В края на класацията са Украйна, която е на 78 място. На 79 и 80 позиция са Кения и Нигерия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ААА

    1 1 Отговор
    Къде сме ние?!
    Според мен в България цари политическа нестабилност!
  • 2 ддд

    0 0 Отговор
    61ви сме ние по класация.
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2240212/Economist-Intelligence-Unit-Switzerland-best-place-born-2013-U-S-ranks-16.html

    Коментиран от #5

  • 3 А ние ?

    1 0 Отговор
    ...А ние сме извън класацията !
  • 4 R.I.P

    0 0 Отговор
    Ние вече не съществуваме :)
  • 5 Румен Янев

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ддд":

    От 80 в класацията сме на 61 - во !!!! Е и ако това не е тема за размисъл - здраве му кажи !!!! Стопяваме се ....изчезваме.....и в кой интерес ?