Отидете към основна версия

1 740 3

Цената на тока не можела да се намали

  • ток-
  • сметки ток

Отново има много политическо говорене и почти нулева експертност. Очевидно тези хора някъде витаят и около себе си нямат експерти, които да им подскажат правилния път. Така председателят на независимата синдикална организация на енергетиците към КНСБ Божидар Митев коментира пред БНР новината за намаляването на цената на тока.

Още вчера премиерът свежо информира, че до края на деня ще бъде отнет лицензът на ЧЕЗ, а също така, че от 1-ви март ще плащаме 8 % по-малко за консумирана електроенергия. ДКВЕР в този си вид, в който е в момента, има почти нулев експертен потенциал. /.../ Как точно сега решиха, че само ЧЕЗ не изпълнява дадената му лицензия, с какво ЧЕЗ е по-некоректен оператор от другите две електроразпределителни дружества, запита Митев.

Спирането на ТЕЦ "Бобовдол" означава спиране на мините, това ще има огромен ефект върху цяла Югозападна България. Тези решения са абсолютно бемислени. Очевидно тези хора искат да фалират АЕЦ-а. Това е едно. Второ – ще стартира процедура на ЕК за това, че не сме въвели либерализация на пазара. Когато задължиш държавната енергетика да не участва на пазара, за какъв пазар говорим. След като една година говорим, че държавата трябва да предоговори договорите с "Марица-изток" 1 и 3. Там има огромни възможности за реално понижение, но тези 8%, за които премиерът говори, са някакви бленувания. Няма как да се случи, беше категоричен Божидар Митев.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • ДКЕВР: От 1 април по-евтин ток

    По-вероятно е промените в ценообразуването на изразходваната електроенергия да са факт след първи април, отколкото от първи март. Това заяви Юл ...
    22.02.2013
    3 604
    9
  • ДКЕВР обещава по-евтин ток

    Обмислят се възможности за намаляване на цената на тока преди 1 юли. Това съобщи изпълняващият длъжността председател на ДКЕВР Юлиана Иванова. През ...
    19.02.2013
    1 742
    3