19 Февруари, 2013 12:15 1 697 3

ДКЕВР обещава по-евтин ток

  • дкевр-
  • ток-
  • чез

Обмислят се възможности за намаляване на цената на тока преди 1 юли. Това съобщи изпълняващият длъжността председател на ДКЕВР Юлиана Иванова. През уикенда тя подаде оставката по настояване на премиера Бойко Борисов, но ще ръководи комисията до избора на нов председател.

Иванова не уточни как ще стане възможно намаляването на цената на тока по-рано, тъй като по закон тя се определя веднъж годишно и влиза в сила от 1 юли.

Към момента ДКЕВР е издал четири акта за нарушения на ЧЕЗ и четири на EVN.

Проверките над дейността на електроразпределителните дружества продължава. Така Юлиана Иванова, която подаде оставка като председателя на енергийния регулатор, обобщи напредъка в инспекциите.

„В момента се създават актове по установени нарушения, правим проверки и може би днес следобед ще има нови резултати и ще стане ясно дали ще се стигне до процедура с отнемане на лицензи на електроразпределителните дружества”, посочи Иванова.

По думите й едно от съществените нарушения, които биха били предпоставка за отнемане на лицензи на ЕРП-тата, са свързани с това дали средствата, които са предназначени за инвестиции, наистина са направени.

Иванова се затрудни да отговори на въпросите на журналистите като единственото й обяснение беше, че проверките все още продължават и когато има яснота за това ще бъдат оповестени данните.

Междувременно прокуратурата обяви резултатите от своите проверки за дейността на самата ДКЕВР.

Преди дни Юлиана Иванова подаде оставка за предсрочно освобождаване от ръководния пост в ДКЕВР заради скандал с незаконната продажба на цигари в онлайн магазин. Тя обаче посочи, че по закон ще изпълнява функцията на председател, докато не бъде назначен нов управляващ на държавната комисия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 резача

    1 0 Отговор
    Тока и горивата да се върнат на цени преди да дойдат Гробарите, тук, сега, на МОМЕНТА със ЗАДНА ДАТА, както взехте парите от майките със задна дата.

    Коментиран от #2

  • 2 ФЕН

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "резача":

    За какви майки говориш бе, Тези които бяха откраднали пари. Ползваха детски градини и взимаха майчински по едно и също време. Тези ли? Всички в тази държава реват за пари. А някога да сте помислили вие да сте честни спрямо всички останали в държавата. И най-вече към пенсионерите и децата си. Всички които не си плащат осигуровките и данъците са същите крадци като тези в правителствата от 23 години на сам заедно с ГЕрбаджиите обаче да не забравяме 3-ната коалиция и онази червена мижитурка със син оттенък иванчо от драгалевци. Всиките до един произлизат от гадното Ком унистическо племе. Те ни крадоха и всички останали които се опитват да лъжат с данъци и осигуровки.

    Коментиран от #3

  • 3 луд фин

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "ФЕН":

    Пич ти в ред ли си, едни майченски са 35 лв. българската нация застарява и се циганизира, а на теб майките са ти виновни. Хората не си плащат данъците и осигуровките, защото нямат пари за храна, това не ти ли идва на ум, а беднага майчица гледа как няква кифла изрусена кара джип и ще мине през детето й.