Last news in Fakti

20 Февруари, 2013 11:10 1 734 3

Цената на тока не можела да се намали

  • ток-
  • сметки ток

Отново има много политическо говорене и почти нулева експертност. Очевидно тези хора някъде витаят и около себе си нямат експерти, които да им подскажат правилния път. Така председателят на независимата синдикална организация на енергетиците към КНСБ Божидар Митев коментира пред БНР новината за намаляването на цената на тока.

Още вчера премиерът свежо информира, че до края на деня ще бъде отнет лицензът на ЧЕЗ, а също така, че от 1-ви март ще плащаме 8 % по-малко за консумирана електроенергия. ДКВЕР в този си вид, в който е в момента, има почти нулев експертен потенциал. /.../ Как точно сега решиха, че само ЧЕЗ не изпълнява дадената му лицензия, с какво ЧЕЗ е по-некоректен оператор от другите две електроразпределителни дружества, запита Митев.

Спирането на ТЕЦ "Бобовдол" означава спиране на мините, това ще има огромен ефект върху цяла Югозападна България. Тези решения са абсолютно бемислени. Очевидно тези хора искат да фалират АЕЦ-а. Това е едно. Второ – ще стартира процедура на ЕК за това, че не сме въвели либерализация на пазара. Когато задължиш държавната енергетика да не участва на пазара, за какъв пазар говорим. След като една година говорим, че държавата трябва да предоговори договорите с "Марица-изток" 1 и 3. Там има огромни възможности за реално понижение, но тези 8%, за които премиерът говори, са някакви бленувания. Няма как да се случи, беше категоричен Божидар Митев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чезари

    0 0 Отговор
    След извършена проверка по подаден сигнал и с оглед категоричното становище на представителите на мажоритарния акционер на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД бяха констатирани нарушения в дирекция „Експлоатация и поддържане“. Ръководството на компанията взе решение и считано от 04.12.2012 г. освободи:
    г-н Андрей Живков, ръководител на направление „Столично“ в дирекция „Експлоатация и поддържане“, и Красимир Биджов, ръководител на звено „РЗ Витоша 3“ в същата дирекция.
    Ръководството обръща внимание на всички служители, че не толерира поведение и действия, нарушаващи правилата и уронващи доброто име както на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, така и на останалите дружества от Групата ЧЕЗ в България.
  • 2 глъмпи

    0 0 Отговор
    НЯМА НЕ МОЖЕ, ИМА НЕ ИСКАМ!!!
  • 3 Коко

    0 0 Отговор
    Отново утре в 6.