Отидете към основна версия

8 227 41

Турците изместиха американците в Русия

  • русия-
  • украйна-
  • mcdonald's

Сhіtіr Сhісkеn идва на мястото на МсDоnаld'ѕ

Снимка: ЕРА/БГНЕС

В резултат на започната война срещу Украйна една от най-големите вериги за бързо хранене в света - МсDоnаld'ѕ, напусна Русия, като единствено франчайзигополучателите останаха да работят на територията на Сибир. В останалата част на Руската федерация американската верига ще бъде заменена от турската Сhіtіr Сhісkеn. Последната вече води преговори с големите молове в Москва и останалите големи градове.

Очаква се до един месец след финализирането на преговорите между Съюза на търговските центрове и ръководството на Сhіtіr Сhісkеn последната да отвори до 10 обекта. В по-дългосрочен план се планира Сhіtіr Сhісkеn да реализира мрежа от 500-600 обекта отново на принципа на франчайз.

Моловете в Русия вече са готови да предоставят площите, които досега били ползвани от МсDоnаld'ѕ на Сhіtіr Сhісkеn. В същото време, ако в рамките на месец МсDоnаld'ѕ не отвори отново обектите, то ще се пристъпи към процедура по предсрочното прекратяване на договорите.

Моловете ще прекратят договорите с оттеглилите се международни модни вериги веднага щом намерят други клиенти на тяхно място.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 69 гласа.

Свързани новини