Отидете към основна версия

3 217 104

Руснаците забравят вкуса на чуждестранната бира

  • русия-
  • бира-
  • консумация-
  • марка

Вносната бира заема едва 4% от пазара

Вносната бира заема малък дял от руския пазар, съобщиха от пресслужбата на Асоциацията на производителите на бира, малц и напитки.

По-рано вестник "Известия", цитирайки призив на ръководителя на комисията по регионална политика и местно самоуправление на Държавната дума Алексей Диденко, съобщи, че вносната бира и бирени напитки се предлага да бъдат включени в списъка на селскостопанските продукти, суровини и храни, забранени за внос от недружелюбни страни.

"Сегментът на вносната бира заема малък дял на руския пазар. Според NielsenIQ за трите тримесечия на 2023 г. делът му в структурата на продажбите е 4%, както и за трите тримесечия на 2022 г.", се казва в доклада.

В същото време, както отбелязва асоциацията, усилията трябва да бъдат насочени към стимулиране на местните производители да увеличат обемите на производство на руска бира и формиране на предпочитанията на нашите потребители към местните сортове. „Това е постепенен процес, който изисква балансиран подход“, се пояснява в съобщението.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 17 гласа.

Свързани новини