Отидете към основна версия

37 398 106

Ивайло Мирчев: Ако Пеевски си хареса Вашия бизнес, той ще го получи (ВИДЕО)

  • хиполенд

Като примерите за това са десетки, но най-трогателният от тях е "Булгартабак", с който беше затрит един цял поминък от българската икономика

В излъчване на живо от "Хиполенд" Ивайло Мирчев заяви абсолютната непримиримост на "Демократична България" спрямо оказваната върху бизнеса репресия.

“Половината репресивен апарат – държавен, икономически – е впрегнат. Тук са икономическа полиция, НАП, Надзора на пазара към Агенция митници. Тече проверка на цялата верига магазини, на склада им в София, както и на доста от магазините в страната.”
Той проследи събитията, довели до днешните репресивни акции връщайки се назад до момента, в който, преди няколко месеца в офиса на собственика на "Хиполенд" влиза г-н Александър Сталийски – икономически слуга на Пеевски и Борисов, използван, когато трябва да се открадне бизнес или да се искат облаги и да се отстъпва пазарен дял – който заявява, че г-н Пеевски иска да купи "Хиполенд". Собственикът обаче отказва да продаде бизнеса си на г-н Пеевски.

Мирчев коментира, че напълно разбира съображенията му, защото като всеки, започнал и развил сам бизнеса си знае колко усилия са нужни и когато, от този бизнес зависят 350 семейства, е нормално един отговорен бизнесмен да внимава на кого ще го продаде.

“Г-н Пеевски е известен като човек, който не разбира от бизнес. Всеки бизнес, без изключение, до който той се е докоснал, е фалирал. Като примерите за това са десетки, но най-трогателният от тях е "Булгартабак", с който беше затрит един цял поминък от българската икономика.”
По думите на Мирчев, след като собственикът на "Хиполенд" отказва да продаде бизнеса си, той се включва в протестите и срещу него започват атаки. След като собственикът се оплаква, че синът му е бил обгазен при полицейската атаката върху протестиращите в София, в ПИК веднага излиза статия срещу него.

“22 часа след като е излязла тази статия, в голяма част от магазините на "Хиполенд" в страната и в основния им склад влиза икономическа полиция, митници и НАП, в безпрецедентна проверка за цялата история на тази верига. Резултата от тази проверка ние тепърва предстои да видим. Важният извод дотук обаче е, че институциите, чиято работа е да регулират българския бизнес, са използвани в интерес на мафията. Мафията, която си взе всички регулатори, тъй като регулатори в страната вече няма. Мафията, която краде бизнеси.”
Мирчев, който е член на НС и ИС на “Да, България!” сподели, че "Демократична България" през последните месеци е имала срещи с хора от по-големи бизнеси:

“Те сами ни потърсиха и казаха, че се притесняват, защото не могат да живеят и да упражняват бизнеса си, който е съвсем легален и бял, и чист, в страна, в която няма регулатори. В страна, в която, ако Пеевски си хареса Вашия бизнес, той ще го получи. Считаме, че това е абсолютно ненормална ситуация, затова, ние, оттук нататък, специално случая "Хиполенд", за който в момента се прави практически опит да бъде завзета тази верига, ще следим много внимателно този случай, ще подадем съответните сигнали още в началото на седмицата. Ще следим много внимателно за реакцията на българските институции.”
Той допълни, че "Демократична България" държи бизнесът да работи на конкурентен принцип и държавата да не се меси в него извън регулаторните рамки, които трябва да бъдат максимално опростени и ясни за самия бизнес.

“Знаем, че г-н Борисов гледа този запис и искам на финала да го попитам: Г-н Борисов, кога ще ни разкажете – двамата с Христо Иванов очакваме от доста време – да ни разкажете за Вашите връзки с мутрите от СИК – Маджо и Пашата? Кога ще ни разкажете за Вашето тъмно минало като мутра от 90-те години? И кога ще застанете пред българските граждани, които да Ви зададат спокойно тези въпроси?”
Мирчев завърши изказването си с обобщението, че единственият начин българският бизнес да работи спокойно, а гражданите да бъдат свободни, е незабавна оставка на правителството и главния прокурор.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 197 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове