Отидете към основна версия

9 013 134

Манолова към партиите: Спрете да си гледате тънките сметки

  • мая манолова-
  • партии-
  • сметки-
  • правителство-
  • парламент

Много удобно между смяната на двата парламента с конкурси се трудоустроиха на възлови позиции кадрите на ГЕРБ, каза още Манолова

Снимка: БГНЕС

Партиите да спрат да гледат тънките си партийни сметки, хората очакват решения на проблемите. Влизаме в парламента не за да даваме министри и да правим кабинет. От „Изправи се! Мутри вън!“ сме парламентарната група на гражданите и нашите ангажименти, поети към хората, ще изпълняваме от първата секунда на влизането ни в парламента.

Това заяви Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ в предаването „Неделя 150“ по БНР.

Този парламент с 92 депутати от новите партии са достатъчни за ревизия от Комисията по ревизия, промени в Изборния кодекс – електронно гласуване за българите зад границата, видеонаблюдение, смяна на ЦИК и на шефа на Информационно обслужване, ежедневно изслушване на министрите в парламента, преработка на Плана за възстановяване и устойчивост, разглеждане на управлението на здравната криза, приемане на важните закони, които хората чакат, категорична бе Манолова и заяви, че работи по Закона за личната помощ, Закона за частния фалит, Закон за колекторските фирми, Закона за частните съдебни изпълнители.

Готови сме с промени в Закона за извънредното положение, с които пряко да подкрепим малкия бизнес – по една депутатска заплата за всяко микропредприятие, засегнато от пандемията. Става дума за 150 млн. лв. и това е във възможностите на държавния бюджет. Ще предложим да са опростени лихвите за забава по данъчни вземания на държавата от малките фирми и до края на годината да са освободени от половината от осигуровките, добави Манолова.

Ще настояваме да се преразгледа Законът за публичните предприятия – да отпаднат плащанията за участия в бордове на висши държавни чиновници, да се наложи мораториум върху назначенията в държавни дружества. Много удобно между смяната на двата парламента с конкурси се трудоустроиха на възлови позиции кадрите на ГЕРБ, каза още Манолова.

Този парламент ще има един месец да изпълни най-важните задачи. Ще внесем проекта на решение за създаване на Комисията по ревизията. Разговаряли сме с „ Има такъв народ“ и те ще подкрепят този проект. Първият, който ще извикаме в парламента, ще е финансовият министър, за да разберем истината за състоянието на държавната хазна, допълни Манолова.

Ще настояваме 50 лв. добавка към пенсиите да бъдат продължени поне до края на тази година, а от следващата година – преизчисление на всички пенсии, което да включи тези 50 лв. и още пари, каза още тя.

Ще настоявам парламентът да вземе решение и Планът за възстановяване и устойчивост да е внесен в срок. Това са първите 24 млрд. лв., които България чака от Европа. В последните дни чухме от правителството на Борисов намерение да не внесе Плана. Това е наказателна акция срещу българския народ, а не срещу новите формации, които влязохме в парламента. Ако този план не бъде внесен до 30 април, България може да не получи чаканите милиарди в рамките на тази година, обясни Манолова и заяви, че Томислав Дончев ще бъде извикан за изслушване да обясни защо в Плана са пропуснати туризмът и транспортът, иновациите се виждат като създаване на агенция, вместо парите да стигнат до фирмите, защо има за стиропор, бетон и асфалт, но няма за дигитализация.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 72 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове