Отидете към основна версия

1 543 8

Атака иска референдум с 4 въпроса и нов кабинет

  • атака-
  • иска-
  • референдум-
  • нов кабинет
Снимка:БГНЕС

Атака състави инициативен комитет, който стартира подписка за провеждане на национален референдум. Инциативният комитет е в състав Волен Сидеров, Десислав Чуколов, Деница Гаджева, Павел Шопов, Станислав Станилов, Явор Нотев и Магдалена Ташева. Въпросите, които ще бъдат поставени на референдума, са:

Да станат ли електроразпределителните дружества държавна собственост, неподлежащa на приватизиране и концесиониране?
Да станат ли златото, останалите редки метали, нефтът и газът изключителна държавна собственост, неподлежаща на концесиониране?
Да се изравняват ли чрез ежегодна индексация българските доходи със средноевропейските?
Да се огласят ли договорите по всички приватизационни сделки от 1990 година насам?

Тези въпроси изразяват идеологическата програма на партия АТАКА. Когато имаме одобрението на народа, трябва нещата незабавно да се случат законодателно.

По повод оставката на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков от Атака още вчера обявихме първи със съобщение до медиите, че искаме оставката на цялото правителство и съставяне на кабинет на българския национален интерес, който да проведе честни избори. Това трябва да се случи в срок от една седмица.

В момента имаме тежка политическа криза и правителството на ГЕРБ не се справя с колониалната схема. Именно за това е нужен този кабинет на българския национален интерес, в който да влязат представители на всички инициативни комитети. Те ще гарантират, че народът няма да бъде излъган отново. Нужна е коренна промяна като приоритет номер 1 да бъде рязко вдигане на доходите. Смяната на Дянков не е решаващ проблемите ход. Това е опит да се отвори клапанът, за да се освободи напрежение и хората да се заблудят отново, че нещо ще се промени. Това е необходим, но не достатъчен ход.

ГЕРБ отнася шамарите в момента, без да са автори на тази приватизация. Но 4 години не направиха нищо, за да излезе България от колониалната схема. Тези протести няма да стихнат лесно, защото е необходима радикалана промяна на икономическата система. С козметични мерки няма да излъжат хората. Необходимо е изгонването на всички монополисти, не само на ЕРП-тата. Атака от години настоява това да се случи и с мобилните оператори, и с концесионерите на българското злато.

"Радвам се, че това което съм пропагандирал 10 години, прерастна в национална кауза. Всяка партия, която е управлявала до момента, трябва да излезе и да поиска извинение от народа, че вкараха България в този колониален модел. Не водим разговори с БСП и ДПС , защото трябва да се водят разговори на база ясна план-програма и да се говори с протестиращите хора", заяви Сидеров.

По повод на това, че Николай Младенов настоява за включването на Хизбула в черния списък на ЕС, Волен Сидеров заяви, че външният министър е откровен проводник на чужди интереси, в случая на израелските. Това е още един повод това правителство да си подаде оставката.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове