Отидете към основна версия

16 530 292

Бойко Борисов: Свариха народа като жаби, държавата е тотално счупена

  • бойко борисов-
  • държава-
  • счупена-
  • жаби

Дори и да си тръгнат, Нинова ще се е заключила в кабинета си и няма да я изкарат оттам лесно, коментира лидерът на ГЕРБ

Снимка: БГНЕС

Да искаш избори сега и да искаш да управляваш сега - държавата е тотално счупена, и надеждата, че ще се оправи през следващите 6-8 месеца, я няма. Сега битката е колко може да се дооткрадне, и да обвинят някой друг за това. Набълбукахте се с такива схеми, че действително ви трябва Бойко Рашков да ви пази. Знаят, че на 16 ноември ще са изборите. Питайте Корнелия - тя знае. Или октомври. Все тая. Те не се съобразяват с Конституцията и върховенството на закона. Дори и да си тръгнат, Нинова ще се е заключила в кабинета си и няма да я изкарат оттам лесно". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти в Пернишка област, предаде БГНЕС.

"Бойко Рашков година и половина е министър. Кирил и Асен - също, те не са от 6 месеца, не са от вчера. И борбата с корупцията им се доведе до няколко незаконни действия. КЕВР по времето на нашето управление - ние сложихме бивш депутат от "ДА, България" - Иван Иванов, за да може да е максималното неутрален, и като излезе с цена, да е ясна. Ние настоявахме подобен човек да остане на регулатора. Те, за да покажат своята мощ и безскрупулност, предложиха друг. Казахме им, че "това момче" не става. Те извършват незаконни действия не защото не познават закона, а защото мисленето им е незаконно - те считат точно като болшевиките, че тяхното дело е право. Наложиха техния човек и заради тяхната глупост и арогантност казват, че ще стоят на власт още седмици наред, без да имат никакво право за това, казват, че ще държат мандата и ще предопределят датата на изборите. И това било правова държава? Идва Нинова и казва, че имало проблем с КЕВР - ами вие създадохте този проблем, вие гласувахте за него", каза още Борисов.

По думите му "те не искат да има правителство, искат само постове и кресла".
"Що се касае до вчерашния запис: въобще нямаше да го коментирам, ако отново чрез лъжа не се опитваха да ни изкарат виновни. Още когато ни арестуваха, казах, че няма да сме добри християни и няма да продължаваме да мълчим, като ни ударят по едната страна. Атанас Атанасов, бил ми е заместник и му знам качествата, бях сигурен, че ще каже, че ГЕРБ са виновни. А на нас ни го дадоха колегите от "Възраждане", които си го снимаха на живо, и го имаше и на сайта на парламента", коментира лидерът на ГЕРБ.

"Новото КПКОНПИ за тях с най-приемлив тон се нарича "бухалка". И тук спорът е дали може Тошко Йорданов да се хване също от бухалката. И ние сега питаме "тая бухалка частна ли е, или какво". Тоест, целта е да се направи орган, който не спазва закона - могат да трият сайтове, да подменят новини, и това било свобода на медиите? Казах ли ви аз, че за постове и пари стоят, и искат да държат властта до последно, за да им вървят корупционните схеми и да назначават хора", добави Борисов.

По думите му те никога нямало да позволят тези цени на тока и газа.
"От записа на ДБ не чух нито един въпрос, свързан с това, което касае хората - инфлацията, цените: само постове: КОНПИ, КЕВР. И същите тези наричаха ИТН "мафията, която иска да краде", и казват: "вече са приемливи ИТН, когато може да ни оставят нас от БСП, ПП и ДБ да крадем. Всички тези разговори показват, че последно ги е грижа хората - откъде ще вземат газ, че цената на газа през август ще скочи с 60%, и че идва тежка зима", коментира още Борисов.

"Народът толкова вече го изцедиха с цените и инфлацията, че действително е уплашен, и ако има промени, иска гаранции, че ще се върнем на 80 лв. тока, 35 лева газа. Свариха народа като жаби. Едва сега се усетиха хората - тока, газа, бензина, курортите - всичко нагоре. И най-лошото: разделение и омраза между всички. Ние в момента ровим в тинята, но през зимата ще стане още по-тежко.
Преди две седмици Асен Василев и Корнелия казват, че държавата е в добро състояние, а сега като се зададоха избори, казват, че има криза и е тежко - кое от двете е вярно?", попита още Борисов.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 172 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове