Отидете към основна версия

13 153 21

Отново продават жилища преди „първа копка”

  • imot.bg-
  • младост-
  • жилища-
  • garanti koza

Изграждането на столичното метро до „Бизнес Парк София” само улесни част от големите чуждестранни инвеститори към коя част на София да се насочат. Безспорно най-голямото вложение за последните години ще бъде реализирано в „Младост”. То започна през миналата година с покупката на магазин „Нова Деница” и терените около него от една от най-големите строителни групи в Турция Garanti Koza. Плановете са до две години и половина там да бъде построен един от най-модерните комплекси след кризата. Това, че дори сградата на емблематичния за столицата за едно време огромен магазин, все още седи, а датата за „първа копка” също не е ясна, не пречи част от бъдещите апартаменти вече да се предлагат на имотния пазар. Справка в най-големия специализиран сайт imot.bg показва, че се оферират по един 1-, 2-, 3- и 4-стаен апартаменти. Най-малките имоти ще са с площ 45 кв.м. Двустайните и тристайните са съответно с разгъната застроена площ 67 кв.м .и 88 кв.м, а апартаментите с 4 стаи са с големина от 132 кв.м. Жилищните сгради, които по проект са две, трябва да бъдат пуснати в експлоатация през 2016 г. се посочва в обявите.

Името на проекта е Grand Kanyon. Той ще бъде разположен на площ от 30 000 кв.м, за които Garanti Koza е платила 23 млн. лв. Комплексът ще включва освен 765 луксозни жилища и търговски център с разгъната застроена площ от 30 000 кв.м, също така и 5-звезден хотел и очна клиника. Общата цена на инвестицията ще е над 100 млн. EUR, а разгънатата застроена площ 138 000 кв.м и близо 20 000 кв.м. паркова зона.

Жилищните сгради ще бъдат с височина, съответно 19 и 22 етажа, а хотелът – 30 етажа. Предвидени са и няколко подземни нива, на които ще бъде разположен паркинг. Планира се комплексът да има топла връзка с метрото, което в момента се изгражда към „Бизнес парк София”.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини