Last news in Fakti

19 Юли, 2014 10:10 13 139 21

Отново продават жилища преди „първа копка”

  • imot.bg-
  • младост-
  • жилища-
  • garanti koza

Изграждането на столичното метро до „Бизнес Парк София” само улесни част от големите чуждестранни инвеститори към коя част на София да се насочат. Безспорно най-голямото вложение за последните години ще бъде реализирано в „Младост”. То започна през миналата година с покупката на магазин „Нова Деница” и терените около него от една от най-големите строителни групи в Турция Garanti Koza. Плановете са до две години и половина там да бъде построен един от най-модерните комплекси след кризата. Това, че дори сградата на емблематичния за столицата за едно време огромен магазин, все още седи, а датата за „първа копка” също не е ясна, не пречи част от бъдещите апартаменти вече да се предлагат на имотния пазар. Справка в най-големия специализиран сайт imot.bg показва, че се оферират по един 1-, 2-, 3- и 4-стаен апартаменти. Най-малките имоти ще са с площ 45 кв.м. Двустайните и тристайните са съответно с разгъната застроена площ 67 кв.м .и 88 кв.м, а апартаментите с 4 стаи са с големина от 132 кв.м. Жилищните сгради, които по проект са две, трябва да бъдат пуснати в експлоатация през 2016 г. се посочва в обявите.

Името на проекта е Grand Kanyon. Той ще бъде разположен на площ от 30 000 кв.м, за които Garanti Koza е платила 23 млн. лв. Комплексът ще включва освен 765 луксозни жилища и търговски център с разгъната застроена площ от 30 000 кв.м, също така и 5-звезден хотел и очна клиника. Общата цена на инвестицията ще е над 100 млн. EUR, а разгънатата застроена площ 138 000 кв.м и близо 20 000 кв.м. паркова зона.

Жилищните сгради ще бъдат с височина, съответно 19 и 22 етажа, а хотелът – 30 етажа. Предвидени са и няколко подземни нива, на които ще бъде разположен паркинг. Планира се комплексът да има топла връзка с метрото, което в момента се изгражда към „Бизнес парк София”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пламен петров

    6 3 Отговор
    Ужас - Петър Диков и това ли е разрешил, три 20 етажни билдинга.
    Спрете се вече, не остана въздух
  • 2 Милен Веселинов

    5 1 Отговор
    Отново шампионите от Бау Бау първи с фалшивите обяви
    Чудно ми е само колко реализирани сделки имат вече
  • 3 Ico Shanov

    2 1 Отговор
    а откъде пари
  • 4 Бай Иван

    3 2 Отговор
    Е ние все още не сме ги забравили "Градовете на мечтите" където потънаха толкова много пари и никой повече не ги видя! Повече пари не давам докато не видя АКТ 16!
  • 5 ...none

    2 2 Отговор
    http://www.scribd.com/doc/225001422/Grand-Kanyon-Sofia
    Като гледам разпределянита... по-подходящи са за хотел отколкото за жилища...
  • 6 Agent

    3 2 Отговор
    Като гледам квадратурите на жилищата в този "каньон" идеалните им части ще надскочат 30% от застр.площ.
  • 7 пламен петров

    2 2 Отговор
    В този рядко посещаван сайт, направо е въпрос на чест, че са ми набили 67 минуса.
    Явно са засегнати интереси
  • 8 иван иванов

    1 3 Отговор
    e to v mladost stana ujasna ludnica! sega samo tava mi lipsva !
  • 9 Калин72

    3 2 Отговор
    Смешници...просто смешници, ламтящи за пари, нищо друго. Комплекса е пълна скъб, жилищата два пъти по-пълна скръб. Но се пак, да живееш в София, е престижно...за смешниците :)
  • 10 Veselin Stanoev

    1 4 Отговор
    Пари за такива строежи винаги ще се намерят,независимо да ли времената са трудни или не.Все някога ще се продадат въпросните апартаменти.Хубавото,е че все пак нещо се прави.Както се казва има развитие.Този,който си купи апартамент в тези сгради ще спечели престиж.
  • 11 1111

    0 3 Отговор

    Проекта излиза точно навреме като алтернатива на депозитите ви,какво пак мрънкате! Бухайте влоговете в тухли,че на хоризонта се задава Европейския банков надзор.А дойде ли,вече ще е късно за покупка! Или цените ще са по-високи,или просто няма да имате пари за покупка.Сещате ли се защо?!?!

    Коментиран от #12

  • 12 Kuku Kukov

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "1111":

    Не убеждавай никой, няма смисъл. Обаче, лично съм виждал завършени проекти на съответната турска компанания - единият в Абу даби а другия в Париж и всичко е перфектно завършено и изпипано...до минимални подробности.

    Коментиран от #14

  • 13 1111

    0 2 Отговор
    Вероятно е така както казваш,но Ганьо е неизтребим както знаеш.Доказателство за това,че не успяхме да му налеем малко разум в кратуната е размера на депозитите.Ако те бяха 4, а не 40 милиарда,сега Цв.Василев щеше да се разхожда в Борисовата градина....А не в тая скапана Виена,където го командироваха неговите вложители! хахахахаха
  • 14 Veselin Stanoev

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Kuku Kukov":

    Хубаво е че мисленето на хората се променя към по-добра насока.Сигурен съм,че това няма да е единствения нов проект от този тип.Въпроса е как новодомците ще свикнат със заобикалящите ги панелки и техните обитатели.
  • 15 Симеон Тасев

    1 2 Отговор
  • 16

    2 0 Отговор
    Симеончо кво пак са чешеш

    Коментиран от #17

  • 17 Veselin Stanoev

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от " ":

    Сигурно е изгубил ума и дума от лукса,който ще се предлага там.В момента се чуди на кой етаж да си купи апартамент.Явно не е спал цяла нощ за това.
  • 18 Бай Иван

    1 0 Отговор
    И най лошото е ,че там , ще се настанят разни с мания за гражданство и пари от продадените ниви на родителите си.Истинските аристократи живеят в центъра на градовете а не по разни сокаци пък били наречени те и затворен комплекс каквото и да значи!
  • 19 Veselin Stanoev

    0 2 Отговор
    Истинските аристократи не живеят отдавна в центъра на града,а в райони като Симеоново,Драгалевци,Бояна и други райони далеч от центъра.Причината по-чист въздух.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Пиеро

    0 0 Отговор
    Абе арх.Дикльов??? Как можа да допуснеш само 30 етажа??
    Що не видиш американците , руснаците, китайците.Поне ги докарайте до 50 етажа.