Отидете към основна версия

5 934 4

Накъде върви жилищният пазар в Европа

  • жилища-
  • инвестиции-
  • европа

Инвестициите в жилищни имоти в Европа продължава възходящия си тренд, след като обемът на сделки през първото полугодие на 2015 г. достигна 104.9 млрд. EUR. Това е 30% увеличение, сравнявайки го с първото полугодие на 2014-а. Прогнозата е обемът от инвестиции в сектора през тази година да достигне 230 млрд. EUR, което ще направи годината първата най-добра от пика през 2007 г., прогнозират анализаторите от консултантската компания Knight Frank. Възход на жилищния пазар се наблюдава на редица европейски пазари както в централна Европа, така в периферията. Двата най-големи пазара на Стария континент – Великобритания и Германия, отчетоха висока активност през първото полугодие. Великобритания е на границата на постигането на рекорд по отношение на вложенията, а германският пазар беше особено активен в столицата Берлин и финансовия център Франкферт.

Анализаторският доклад показва, че в периферните на Европа пазари възраждането продължава, след като предприемачите промениха фокуса си за рисковите пазари и търсят вече печалба извън централноевропейските страни. Испания и Ирландия, които бяха лидери по отношение възраждането на периферните пазари за последните 18 месеца, продължават да привличат висок процент инвестиции, въпреки това най-голям ръст във вложенията се наблюдава в Италия и Португалия.

Обемът инвестиции ще продължи да се увеличава благодарение на високото търсени на жилищни имоти в Европа, особено сред инвеститорите от Великобритания. Тази тенденция ще се запази до кроя да годината. С 20% повече ще бъдат инвестициите в европейски жилищни имоти през тази година в сравнение с 2014 г., прогнозира Андрю Сим от Knight Frank.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини