Last news in Fakti

28 Октомври, 2015 14:16 5 930 4

Накъде върви жилищният пазар в Европа

  • жилища-
  • инвестиции-
  • европа

Инвестициите в жилищни имоти в Европа продължава възходящия си тренд, след като обемът на сделки през първото полугодие на 2015 г. достигна 104.9 млрд. EUR. Това е 30% увеличение, сравнявайки го с първото полугодие на 2014-а. Прогнозата е обемът от инвестиции в сектора през тази година да достигне 230 млрд. EUR, което ще направи годината първата най-добра от пика през 2007 г., прогнозират анализаторите от консултантската компания Knight Frank. Възход на жилищния пазар се наблюдава на редица европейски пазари както в централна Европа, така в периферията. Двата най-големи пазара на Стария континент – Великобритания и Германия, отчетоха висока активност през първото полугодие. Великобритания е на границата на постигането на рекорд по отношение на вложенията, а германският пазар беше особено активен в столицата Берлин и финансовия център Франкферт.

Анализаторският доклад показва, че в периферните на Европа пазари възраждането продължава, след като предприемачите промениха фокуса си за рисковите пазари и търсят вече печалба извън централноевропейските страни. Испания и Ирландия, които бяха лидери по отношение възраждането на периферните пазари за последните 18 месеца, продължават да привличат висок процент инвестиции, въпреки това най-голям ръст във вложенията се наблюдава в Италия и Португалия.

Обемът инвестиции ще продължи да се увеличава благодарение на високото търсени на жилищни имоти в Европа, особено сред инвеститорите от Великобритания. Тази тенденция ще се запази до кроя да годината. С 20% повече ще бъдат инвестициите в европейски жилищни имоти през тази година в сравнение с 2014 г., прогнозира Андрю Сим от Knight Frank.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 arbo

    1 3 Отговор
    пик пик и след 2 години квик
  • 2 апартамент

    1 0 Отговор
    Жилищните пазари навсякъде са в подем !
    селд като спаднаха цените-нормално е да се покачват
  • 3 Навсякъде

    0 0 Отговор
    Навсякъде е същото като никъде :). Например в Испания какъв е подема?
  • 4 ала бала по нашенски

    1 0 Отговор
    НА КЪДЕ ВЪРВЯТ ЦЕНИТЕ ЛИ- АМИ ПРЕЗ 2010 Г В САЩ ЦЕНИТЕ СЕ СРУТИХА ДО 2003 Г, ТУК ВЪРВЯТ НАГОРЕ И НАГОРЕ- СЪЩАТА 2010Г КЪЩА С МАЛКО КЕЙЧЕ В МАЯМИ С ИПОТЕКА СТРУВАШЕ КОЛКОТО АПАРТАМЕНТ В ПАНЕЛКА В ЛЮЛИН С ИПОТЕКА ОТ БГ БАНКА- МИНАЛАТА ГОДИНА ГАРСОНИЕРА В СОЛУН СТРУВАШЕ 10 000 ЕВРО ТУК ГАРСОНИЕРА В ЛЮЛИН ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ, ТУК 380 ЛВ, МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА- В ЕВРОПА 1480 ЕВРО МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА. НЕ МИ КАЗВАЙТЕ, ЧЕ С МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА НЕ СЕ КУПУВА ИМОТ- ДА В БГ НЕ МОЖЕ.