Отидете към основна версия

6 272 3

Руска бизнесдама спаси германска фирма

  • батурина-
  • компания-
  • германия-
  • hightex

Най-богатата жена в Русия Елена Батурина, която е съпруга на бившия кмет на Москва Юри Лужков, придоби 75% от акциите на компанията Hightex GmbH, специализирана в мембранно строителство. Благодарение на тази сделка световноизвестната фирма успя да избегне банкрут, да преструктурира бизнеса си и да започне отново да работи.

Останалите 25% принадлежат на основателя на Hightex – Клаус Кох, който се оттегля от компанията през 2008 г., заради реализирането на друг проект, но по поканата на Батурина се връща и отново оглавява Hightex. В качеството си на председател на Надзорния съвет Батурина ще определя стратегическото развитие на бизнеса.

От 1970 г. Hightex с разработването и производството на мембранни конструкции за строителството на покриви, фасади и подвижни части на големи спортни обекти, като например Уимбълдън, стадион Маракана в Бразилия, националните стадиони в Йоханесбург и Варшава. Официалните откривания на последните три Световни първенства по футбол също се проведоха под мембранните покриви, произведени от Hightex.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини