15 Януари, 2016 16:03 6 181 3

Руска бизнесдама спаси германска фирма

  • батурина-
  • компания-
  • германия-
  • hightex

Най-богатата жена в Русия Елена Батурина, която е съпруга на бившия кмет на Москва Юри Лужков, придоби 75% от акциите на компанията Hightex GmbH, специализирана в мембранно строителство. Благодарение на тази сделка световноизвестната фирма успя да избегне банкрут, да преструктурира бизнеса си и да започне отново да работи.

Останалите 25% принадлежат на основателя на Hightex – Клаус Кох, който се оттегля от компанията през 2008 г., заради реализирането на друг проект, но по поканата на Батурина се връща и отново оглавява Hightex. В качеството си на председател на Надзорния съвет Батурина ще определя стратегическото развитие на бизнеса.

От 1970 г. Hightex с разработването и производството на мембранни конструкции за строителството на покриви, фасади и подвижни части на големи спортни обекти, като например Уимбълдън, стадион Маракана в Бразилия, националните стадиони в Йоханесбург и Варшава. Официалните откривания на последните три Световни първенства по футбол също се проведоха под мембранните покриви, произведени от Hightex.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zzz

    0 1 Отговор
    nai bogatata jena v rusia - pa tova e predatora be!
  • 2 blood vomit

    0 1 Отговор
    Няма изненадани, че най-богатите хора са от приятелските кръгове на Путин - кметове, прокурори, съдии, губернатори.

    Коментиран от #3

  • 3 УПСсссссс

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "blood vomit":

    ХХааххаахх-уникален смешко--точно Путин изрита с яки шутове на тая бизнес-лейди мъжът и от кметското кресло в Москва--като незнаеш подробности-не дей да спамиш тук...