Отидете към основна версия

2 542 2

С 25% спадна интересът към Палма Джумейра

  • дубай-
  • палма джумейра-
  • сделки-
  • цени

Една от най-старите емблеми на Дубай – Палма Джумейра, като че ли вече не е толкова атрактивна дестинация за придобиване на недвижими имоти в Обединените арабски емирства. Сделките на стойност над 2.7 млн. USD на изкуствения остров през второто тримесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата са спаднали с 44%.

Независимо от това на какви цени са се сключили ПОКУПКО-ПРОДАЖБИТЕ, за изминалите 12 месеца техният брой е спаднал с 25%, сочат данните на компанията Core. Цените също са отчели понижение в рамките на 4%. „От общо 1700 къщи, едва 150-200 са обявени за продажба. Причината е, че инвеститорите не бързат да продават имотите си в момент, когато пазарът отчита спад”, казва Дейвид Годшо, изпълнителен директор на Core.

В жилищната част – Дубай Марина, продажбите също са намалели с една четвърт, а при луксозния сегмент понижението достига 43%, независимо че именно тук през последните няколко години се отчита най-висока покупателна активност.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Къща във водата предлагат в Дубай (СНИМКИ)

    Дубай винаги е привличал погледите на света със своите екстравагантни предложения. Почти неограничените финансови възможности на предприемачите в емир ...
    18.08.2016
    3 642
    3
  • Небостъргач гори в Дубай (ВИДЕО)

    Небостъргачът Sulafa Tower, разположен в един от най-луксозните комплекси в Дубай – Dubai Marina, гори. На видеото се вижда как от 75-етажната в ...
    20.07.2016
    1 833
    0