Last news in Fakti

21 Юни, 2016 16:10 2 534 2

С 25% спадна интересът към Палма Джумейра

  • дубай-
  • палма джумейра-
  • сделки-
  • цени

Една от най-старите емблеми на Дубай – Палма Джумейра, като че ли вече не е толкова атрактивна дестинация за придобиване на недвижими имоти в Обединените арабски емирства. Сделките на стойност над 2.7 млн. USD на изкуствения остров през второто тримесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата са спаднали с 44%.

Независимо от това на какви цени са се сключили ПОКУПКО-ПРОДАЖБИТЕ, за изминалите 12 месеца техният брой е спаднал с 25%, сочат данните на компанията Core. Цените също са отчели понижение в рамките на 4%. „От общо 1700 къщи, едва 150-200 са обявени за продажба. Причината е, че инвеститорите не бързат да продават имотите си в момент, когато пазарът отчита спад”, казва Дейвид Годшо, изпълнителен директор на Core.

В жилищната част – Дубай Марина, продажбите също са намалели с една четвърт, а при луксозния сегмент понижението достига 43%, независимо че именно тук през последните няколко години се отчита най-висока покупателна активност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Още ще се свиват продажбите. Балона вече се спука и никой не иска да се опече в тези ширини. Там има само НЕФТ, който вече губи стойност. Какво се произвежда там, освем небостъргачи? Да се ориентират към плаващи градове!
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Това е най-голямото безумие правено досега. Питайте хората били там на ексурзия дали искат да се върнат. Всичко е изкуствено и освен да ходиш в някой мол и да обикаляш високи хотели, друго няма какво да се прави. Няма природа, просто пясък, пустощ и пътища. Една Европа е много по-интересна, стари сгради, история, изкуство и природа.
    Който иска да ходи, но както се вижда хората започват да се дръпват оттам понеже разбират за фалша.