Отидете към основна версия

4 481 8

Продават над 100 ведомствени жилища

  • пловдив-
  • жилища-
  • община-
  • приходи

Община Пловдив ще получи 6.6 млн. лв. от продажбата им

Снимка: М. Богданова ©

Общо 9 608 450 лв. се очаква да бъдат приходите от продажба и отдаване под наем на общински имоти в община Пловдив за текущата година. От тях 6.6 млн. лв. се очакват от приходи от продажба на терени и сгради, а още 2.2 млн. лв. от наеми.

От договорите за концесиите, повечето от които са сключени преди години, ще бъдат внесени още 783 450 лв. Нови концесии ще се подготвят за стадионите "Локомотив" и "Тодор Диев", а също така за 47 дка площ в "Тракия", отредена за спортен комплекс. Почти всички магазини, залепени за оградата на стадион "Тодор Диев" /Спартак/, вече са освободени. Търговците имат заповед от район "Южен" до края на февруари да се преместят на други места.

За продажба на търг отива пак празният терен на ул. "Сергей Румянцев", който се намира точно до жп линията и старата пасарелка, уточняват от marica.bg. През 90-те години на това място беше ТЕЛК, но след като комисията се премести, сградата се разруши. Администрацията прави няколко опита да продаде имота, но засега няма желаещи да го вземат.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Незаконно застрояване на чужди имоти

    В пловдивския квартал „Столипиново” незаконното строителство се извършва не само върху общински терени, но и върху частни такива. Един от ...
    22.01.2019
    3 775
    14
  • Отчуждават десетки частни имоти

    Заповедта за новия парцелен план на Пловдив беше подписана от областния управител Здравко Димитров. С това се слага началото на отчуждаването на десет ...
    09.01.2019
    12 565
    12