24 Януари, 2019 15:15 4 435 8

Продават над 100 ведомствени жилища

  • пловдив-
  • жилища-
  • община-
  • приходи

Община Пловдив ще получи 6.6 млн. лв. от продажбата им

Продават над 100 ведомствени жилища - 1
Снимка: М. Богданова ©

Общо 9 608 450 лв. се очаква да бъдат приходите от продажба и отдаване под наем на общински имоти в община Пловдив за текущата година. От тях 6.6 млн. лв. се очакват от приходи от продажба на терени и сгради, а още 2.2 млн. лв. от наеми.

От договорите за концесиите, повечето от които са сключени преди години, ще бъдат внесени още 783 450 лв. Нови концесии ще се подготвят за стадионите "Локомотив" и "Тодор Диев", а също така за 47 дка площ в "Тракия", отредена за спортен комплекс. Почти всички магазини, залепени за оградата на стадион "Тодор Диев" /Спартак/, вече са освободени. Търговците имат заповед от район "Южен" до края на февруари да се преместят на други места.

За продажба на търг отива пак празният терен на ул. "Сергей Румянцев", който се намира точно до жп линията и старата пасарелка, уточняват от marica.bg. През 90-те години на това място беше ТЕЛК, но след като комисията се премести, сградата се разруши. Администрацията прави няколко опита да продаде имота, но засега няма желаещи да го вземат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    11 0 Отговор
    Разграбването още не е свършилоо...
  • 2 наблюдател

    5 7 Отговор
    алчните брокери, строители и банки надуха нов имотен балон, който всеки момент ще каже пук и тогава ще си купя една 2стайка за 1 евро. От 2016 го чакам това и все остава за следващата година, нейсе

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "наблюдател":

    ох да.. ми що не купи 2010, бе алонколу? Или 2010 чака 2011 да паднат и така до 2016

    Коментиран от #4

  • 4 наблюдател

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    всеки тук ше ти каже, че реалната цена е около 300 евро, а алчните строители, брокери и банки надуха нов имотен балон, който от 2016 казва пук, а аз все си чакам да купя на 300 евро, колкото експертите, пишещи по сайтовете твърдят, че струва

    Коментиран от #7

  • 5 Гост на госта

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "наблюдател":

    Кой надува цените - този дето продава или този дето предлага за продажба... Като работещ брокер ще ти кажа, че обявавам цената която ми кажат! В качеството си на какъв да обява по-ниска РЕАЛНА? ДА, СЪГЛАСЕН СЪМ, ЧЕ МНОГО НЕЩА НЕ СТРУВАТ ПАРИТЕ СИ... Само че не я определям аз, нали така....? Всичката ви работа е такава - като гроздето е нависоко винаги плюете, че е кисело...

    Коментиран от #6

  • 6 наблюдател

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гост на госта":

    много си умен, брокерче, първо в София, сега и в Пловдив такива като тебе, ведно с алчните банки и строители, надухте балона. Аз знам, че струва 300 евро, аз съм със средно образование, ясно ми е как са нещата; заради такива като вас и при ведомствените жилища има балон, който всеки момент ще се спука!!!
  • 7 Не съм брокер

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "наблюдател":

    Цените не са надути, това са най ниските в европейската общност, на който му изнася да купува, на който не му изнася да чака да паднат.
    На чакащите пожелавам дълго търпение.
  • 8 Подобни жилища

    0 0 Отговор
    Се дават с предимство на цигани, на хора които дават пари под масата, на други връзката, и ако остане нещо на някой читав човек! Честито на печелившите!