Отидете към основна версия

2 400 6

Кръстиха селище на името на Доналд Тръмп

  • израел-
  • доналд тръмп-
  • голандски възвишения-
  • селище

То ще се намира на Голанските възвишения

Снимка: ЕРА/БГНЕС

На официална церемония беше направена първа копка на новото израелско селище „Рамат Тръмп”. То ще бъде разположено на Голанските възвишения. По този начин израелците искат да се отблагодарят на сегашния американски президент за наскорошното признаване от него на въпросната територия за част от еврейската държава, въпреки претенциите на Сирия върху нея.

„Горди сме, че имаме възможността да основем селище и да отдадем дължимото на нашия велик приятел. Ще продължим да строим и да развиваме Голан за благото на неговите жители, евреи и неевреи, в името на бъдещето на цялата Държава Израел“, каза израелският премиер Бенямин Нетаняху по време на официалната церемония. Последва тържествено заседание на израелското правителство, след което Нетаняху и американският посланик Дейвид Фридман откриха табела с името „Рамат Тръмп” (бел. ред. Височината Тръмп).

Строителството може да започне след като правителството одобри официално проекта. Това ще стане след изборите на 17 септември. Така реалните дейности ще започнат в края на текущата или началото на следващата година.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини