17 Юли, 2019 11:11 3 179 3

Израел: Купуват се по-малко нови жилища

  • израел-
  • жилища-
  • покупка-
  • ново строителство

Най-много са сделките в Йерусалим

Израел: Купуват се по-малко нови жилища - 1
Снимка: Shutterstock

В периода март-юни 2019 г. в Израел са продадени 5300 нови жилища. Това е с 14.9% по-малко в сравнение с предходните три месеца, сочат данните на Централния статистически институт на страната. От края на 2018 г. броят с този вид имоти отчита средно месечно понижение от 2.8%.

За периода март-юни най-много нови апартаменти са продадени в Йерусалим - 345 броя. Следва Кирят Оно с 297 жилища и Тел Авив с 295. Най-силен спад на продажбите се наблюдава в Херцлия, Петах Тиква, Рамат Ган и Нетивот.

Що се отнася до цените, то най-високи остават те в тел Авив. Средните цени там в момента са 740 000 USD или с един път и половина повече спрямо Йерусалим и два пъти и половина повече в сравнение с Хайфе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kvy

    12 0 Отговор
    Факти мен ме интересува как вървят имотите в бангладеш. Смятам инвестирам малко там....
  • 2 Че кой е луд

    5 1 Отговор
    Да купи жилище в "държава" с неясно бъдеще и то под въпрос????

    Коментиран от #3

  • 3 Предполагам

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Че кой е луд":

    Имаш предвид също и БГ като пишеш "държава"?