Отидете към основна версия

1 901 1

Продават „визитната картичка” на Сан Франциско

  • сащ-
  • transamerica-
  • сан франциско-
  • небостъргач

Цената е 600 млн. USD

Снимка: Shutterstock

Най-известната сграда в Сан Франциско, която е на най-много туристически картички се продава. Исканата сума е 600 млн. USD. Става дума за небостъргача Transamerica. Преди време едноименната корпорация направи опит да продаде половината сграда, но така и не успя да намери купувач. Сега собствениците са решили да играят „на едро” и да се разделят с целия имот. Според посредници, шансът да бъде продадена цялата е по-голям.

Сградата се състои от 48 етажа. Построена е през 1972 г. Дело е на архитект Уилям Перерой. До 2018 г. това беше най-високата постройка в Сан Франциско, когато беше открита Salesforce Tower.

Transamerica е собственик на сградата откакто е построена. Според нейни анализатори, в момента на местния пазар се наблюдава силен интерес към придобиването на офис сгради, така че шансът да бъде реализирана добра сделка е висок.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.

Свързани новини

  • На места имотите поевтиняват

    Според последния доклад на брокерската компания Compass Inc., средният размер на транзакция с жилищни имоти в Сан Франциско през юни е намалял с 3% в ...
    14.08.2022
    19 384
    18
  • Драстичен срив на наемите

    Сегашната вълна от коронавирус, която връхлетя САЩ се отрази крайно негативно върху пазара на недвижими имоти. Офисите отново са празни, а това накара ...
    11.12.2020
    5 475
    5