Отидете към основна версия

3 279 6

Бездомни кучета объркаха наемния пазар на жилища

  • жилища-
  • наем-
  • цени-
  • бездомни кучета

През последните месеци в София бяха убити двама възрастни хора. Общото между тях не беше само това че са на преклонна възраст и са професори, но и че срещнаха смъртта по нелеп начин – нахапани жестоко от кучета.

Наличието на бездомни кучета и безсилието на общинските власти да се справи с проблема вече дава пряко отражение и върху пазара на наеми на жилища в София. „През последния месец-два наблюдаваме клиенти, които отказват да наемат даден апартамент, защото по време на огледа в близост до имота са видели глутница кучета. Става въпрос за различни квартали на столицата – и елитни, и по-обикновени”, съобщават от агенция „Адрес”. „Жилищата, от които се отказват потенциалните наематели са с добра цена и в отлично състояние. Отказът е предимно от млади семейства с деца или хора, които се прибират късно от работа”, допълват от агенцията.

Досега две бяха основните причини, поради което едно жилище трудно се отдаваше под наем – цена и състояние. Ако месечният наем е прекалено висок трудно бихте могли да намерите кой да го наеме. През последните години се наложи и друга тенденция – жилището да е не само ремонтирано и по възможност добре обзаведено. Проблемът с кучетата обаче оставя наемодателите в ситуация без изход, тъй като моментът е психологически – колкото и да се смъкне наема, каквито и екстри да притежава имота, надделява инстинктът за самосъхранение.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини