Last news in Fakti

12 Юли, 2012 13:04 3 278 6

Бездомни кучета объркаха наемния пазар на жилища

  • жилища-
  • наем-
  • цени-
  • бездомни кучета

През последните месеци в София бяха убити двама възрастни хора. Общото между тях не беше само това че са на преклонна възраст и са професори, но и че срещнаха смъртта по нелеп начин – нахапани жестоко от кучета.

Наличието на бездомни кучета и безсилието на общинските власти да се справи с проблема вече дава пряко отражение и върху пазара на наеми на жилища в София. „През последния месец-два наблюдаваме клиенти, които отказват да наемат даден апартамент, защото по време на огледа в близост до имота са видели глутница кучета. Става въпрос за различни квартали на столицата – и елитни, и по-обикновени”, съобщават от агенция „Адрес”. „Жилищата, от които се отказват потенциалните наематели са с добра цена и в отлично състояние. Отказът е предимно от млади семейства с деца или хора, които се прибират късно от работа”, допълват от агенцията.

Досега две бяха основните причини, поради което едно жилище трудно се отдаваше под наем – цена и състояние. Ако месечният наем е прекалено висок трудно бихте могли да намерите кой да го наеме. През последните години се наложи и друга тенденция – жилището да е не само ремонтирано и по възможност добре обзаведено. Проблемът с кучетата обаче оставя наемодателите в ситуация без изход, тъй като моментът е психологически – колкото и да се смъкне наема, каквито и екстри да притежава имота, надделява инстинктът за самосъхранение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 veritas

    4 2 Отговор
    не боите се деца :))) сега сте се появят шаманите бабала и АХХХ да ви убедят как нахапването оm кучета помага на собственната ви еволюция.да живее софия-европейската столица където можете да бъдете оглозган от глутница кучета :))) и с това кошмара не свършва дебнат ви още десетки "изненади" за това не си копуваuте жилище в Берлин а елате в софия да си тренирате инстинктите :))) къде другаде ако не в европейска софия може да ви гонят убият и изнасилят цигани,могат да ви прегазят на тротоар или пешеходна пътека.може да ви зривят колата,да ви гръмне мутра,да плащате до живот неща от които нямате нужда :)) да ви изнудват полицаи ,лекар да убие детето ви :)) добре дошли в предверието на Ада-българия "надежда всяка тука оставете"
  • 2 Десислава

    1 3 Отговор
    Що за глупости говорят тези 'Адрес'? Те се държат достатъчно зле с наемателите и за това не им върви. Не може да искаш от хората 80% комисионна за наем и после да се оплакваш от кучетата. От друга страна животните не са виновни че се размножават, благодарение на разни , които си изхвърлят кучетата на улицата. Но все пак сме в България и по темата може да се изпишат безброй думи, без резултат.

    Мислете положително и се усмихвайте :)
  • 3 Bossman

    1 0 Отговор
    Е те наемателите много претенциозни станаха.По-добре да се въоръжат я със спрей,я с газов пистолет и смело да търсят заветното жилище.А ако пред входа на блока вземе да се появи някой помияр с камъне и дърве да го прогонят.А добрият хазяин да ги посрещне с бронежилетка и картечница,че току виж се появят бандити.
  • 4 Фрии Мен

    4 0 Отговор
    Трепане!
    1000 кучета не струват един човешки живот.
    Трябва да се избият.
    Евтаназиране или огнестрелно!
    Ако не тръгваме с мачететата за ужас на някои.
    Те нас или ние тях!...
  • 5 The Bear

    2 0 Отговор
    Представяте ли си ужаса да ви нападнат глутница кучета, да се надявате на помощ, но тя да не идва, да се усетите безсилен, да се надявате кошмарът изведнъж да свърши и да не ви се вярва че това се случва наистина, но пронизващата болка от кучешките зъби да ви връща на земята, да усещате как кръвта ви изтича и да се чувствате безкрайно унижен - с няколко висши образования, с достатъчно житейски опит, със завидни авторитет и положение сред хората, а да ви разкъсват група доста по-нисши същества без нито един от тези други 2000000 жители на София да ви помогне, и да не вярвате че това ви е последният час и да не можете да приемете истината, и умът ви да е объркан от едновременната болка и ужасът от мисълта за неизбежното смър и ....... не искам повече да продължавам.... КАЖЕТЕ МИ ТОГАВА КАКВО ПРАВО ИМАТ ВЪОБЩЕ КОИТО И ДА СА ЗАЩИТНИЦИ НА ЖИВОТНИТЕ !?!? ИЛИ ТЕ ДА БЪДАТ ПРИНАСЯНИ В ЖЕРТВА НА ГЛАДНИТЕ ПОМИЯРИ?!?!? Силно мразя тези из..ди
  • 6 куче

    0 0 Отговор
    ПО ТВОЯТА ЛОГИКА И ТИ СИ ПАРАЗИТ И ЗАПЛАХА ЗА НЯКОГО. ТОВА ЗНАЧИ ЛИ ,ЧЕ:
    Трепане!
    1000 кучета не струват един човешки живот.
    Трябва да се избият.
    Евтаназиране или огнестрелно!
    Ако не тръгваме с мачететата за ужас на някои.