Отидете към основна версия

4 497 10

Зукърбърг в борба с имотните брокери

  • facebook-
  • брокери-
  • зукърбърг

Основателят на социалната мрежа Facebook – Марк Зукърбърг, чието финансово състояние към момета възлиза на 19 млрд. USD, похарчи 30 млн. USD за изкупуване на съседните на неговата къща имоти. Изкупуването започва още в началото на 2012 г., когато Зукърбърг разбира, че агенция за недвижими имоти е започнала също да изкупува имотите около него, с цел препродажба на висока цена, като основното предимство за по-висока цена е, че съсед ще е не кой да е, а самият основател на Facebook.

От началото на миналата година досега Зукърбърг е успял да изкупи три съседни имота, като сделката за последния е станала преди няколко месеца и е на стойност 14 млн. USD.

Изкупуването не е свързано с това папараците да нямат достъп до личния живот на собственика на Facebook, а да не дава възможност брокери на недвижими имоти да печелят от неговото име. Купените дотук имоти, той отдава под наем на бившите вече собственици срещу минимален месечен наем.

Силициева долина (Северна Калифорния, САЩ) не е едно от най-евтините места за покупка на недвижими имот. Средната цена на имение в Пало Алто е 1.7 млн. USD, а в район, в който живее Зукърбърг тя е още по-висока – 3 млн. USD, а имението, което той купи през 2011 г. се оценява на 7 млн. USD.

Къщата, чиято разгъната застроена площ е 500 кв.м, се намира на 10 минути път с кола от централата на Facebook в Мелно парк. Тя разполага с пет спални, беседка  камина, басейн с морска вода, SPA и гараж.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Марк Зукърбърг съди съседите си

    Създателят на Facebook Марк Зукърбърг даде под съд стотици граждани на Хавай, за да ги принуди да му продадат земите си, които се намират в съседство ...
    20.01.2017
    4 191
    11
  • Facebook даде $2 млрд. за виртуална реалност

    Социалната мрежа Facebook влезе в надпреварата на индустрията за геймъри, пише агенция Блумбърг. Това става възможно след като компанията на Ма ...
    27.03.2014
    1 994
    0