Last news in Fakti

15 Октомври, 2013 10:23 4 490 10

Зукърбърг в борба с имотните брокери

  • facebook-
  • брокери-
  • зукърбърг

Основателят на социалната мрежа Facebook – Марк Зукърбърг, чието финансово състояние към момета възлиза на 19 млрд. USD, похарчи 30 млн. USD за изкупуване на съседните на неговата къща имоти. Изкупуването започва още в началото на 2012 г., когато Зукърбърг разбира, че агенция за недвижими имоти е започнала също да изкупува имотите около него, с цел препродажба на висока цена, като основното предимство за по-висока цена е, че съсед ще е не кой да е, а самият основател на Facebook.

От началото на миналата година досега Зукърбърг е успял да изкупи три съседни имота, като сделката за последния е станала преди няколко месеца и е на стойност 14 млн. USD.

Изкупуването не е свързано с това папараците да нямат достъп до личния живот на собственика на Facebook, а да не дава възможност брокери на недвижими имоти да печелят от неговото име. Купените дотук имоти, той отдава под наем на бившите вече собственици срещу минимален месечен наем.

Силициева долина (Северна Калифорния, САЩ) не е едно от най-евтините места за покупка на недвижими имот. Средната цена на имение в Пало Алто е 1.7 млн. USD, а в район, в който живее Зукърбърг тя е още по-висока – 3 млн. USD, а имението, което той купи през 2011 г. се оценява на 7 млн. USD.

Къщата, чиято разгъната застроена площ е 500 кв.м, се намира на 10 минути път с кола от централата на Facebook в Мелно парк. Тя разполага с пет спални, беседка  камина, басейн с морска вода, SPA и гараж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vladimir Yosifov

    0 0 Отговор
    Внимание !!!
    Прочетете отново :
    "Купените дотук имоти, той отдава под наем на бившите вече собственици срещу минимален месечен наем."
    ---
    Време е да се цивилизова и българският пазар ...
    В София има хиляди отлични апартаменти, в които живеят соц.иално слаби хора .
    PRизовавам телевизионните водещи да обясняват на собствениците на ценни имоти, че могат да живеят като хора ако продадат апартамента си и останат да живеят в него до смъртта си .
    С парите от продажбата ще могат да се хранят като хора, да пътуват, да ги обгрижва лекар, да им почистват апартамента, да им пазаруват и ...
    Този имот още не е обявен на пазара !

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Виктор Христов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Vladimir Yosifov":

    Ти си бил много "загрижен". Гледай си твоята колибка и се радвай на безсмисленото си живуркане

    Хората нямат нужда да им дават наклон такива като тебе

    Коментиран от #3

  • 3 Kuku Kukov

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Виктор Христов":

    Не му обръщай никакво внимание на г-н Владко! Той си живее в негов,имагинерен свят, където: Апартаментите в Лозенец са на цените на палатките,аудитата ги раздават по- домова книга и къщите в Панчерево са само 2, неговата и на баджанака... Туй със "заетите" от законните им собственици имоти му е отколешна болка! Още миналата година разказваше как обикаля като циклофреник по- вилните зони, да гледа как старци копаят да садят цветя и картофи и съответно да им прави сметка, колко им струва имота и как там може да живее некой VIP (временно имащ пари)?? Цялстното му държание навява асоциация с трайни психически изменения...

    Коментиран от #9

  • 4 sujuka

    1 0 Отговор
    E колкото и да купува все ще е съсед с някой и този някой пак може да рекламира имота си, че е в съседство с основателя на фейсбук.
  • 5 Veselin Stanoev

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Vladimir Yosifov":

    Не ти ли е неудобно да говориш така?Ако един човек собственик на хубав и престижен имот закъса ще го принудиш да ти прехвърли имота си срещу минимален месечен наем?Какво ще му помогне това?
    Преди време се бяха появили такива сдружения,които предлагаха подобни услуги и успяха да вземат за жълти стотинки апартаментите на закъсали пенсионери,обаче после бяха подгонени от роднините на жертвите и бяха скъсани от дела.Така че замисли се.

    Коментиран от #6

  • 6 Vladimir Yosifov

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Veselin Stanoev":

    Дами и господа, незнанието прави хората лоши .
    ---
    Във Франция всяка година има хиляди продажби на имоти с право на ползване .
    Това е практика защото по френските закони не може да се изгони наемател, който е над 75 години .
    НЕЗАВИСИМО дали плаща наема по договора или не !!!
    ---
    Законът за наемните отношения запазва правата и на наемателите , и на наемодателите .
    Всеки собственик може да продаде апартамента си с наемател над 75 години и никой не знае колко дълго ще живее наемателят и кога ще може да използва имота си .
    ТАМ, във Франция режийните не се плащат от наемателите, а от НАЕМОДАТЕЛИТЕ .
    Ако наемателят не плаща наем и сметките собственика може да продаде апартамента с правото на ползване .
    ЗАТОВА французите искат от Кметствата да работят за добро качество на живот !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ако в България имаше работеща Съдебна система и европейски закони продажба на имот с право на ползване нямаше да е проблем .
    Нашите политици не искат да решават важните въпроси защото при мътна вода ще изловят повече гладни рибки ...
    ---
    Българи често говорят обиди защото се срамуват от незнанието си ...
    Жалко :(

  • 7 Kuku Kukov

    0 0 Отговор
    >Във Франция всяка година има хиляди продажби на имоти с право на ползване .
    Това е практика защото по френските закони не може да се изгони наемател, който е над 75 години . < Конкретизирай моля? В, кой департамент, коя перфектура, кой кантон или община? В регистъра на "Агенция по вписванията" само за София през тази година има поне 1200- 2000 сделки срещу гледане с права за ползуване...От друга страна какво разбираш ти от френско правосъдие? Когато твърдиш нещо е редно да се аргументираш, особено при цитиране на закон? Та, да си дойдем на думата: Къде според теб можеш да си извадиш акт за собственост ако случайно след къщата "твойта" купиш имот в Гвиана, Каледония или Гваделупа???? За човек запознат с френското законодателство това е супер-елементарен въпрос...Деразай!

    Коментиран от #8

  • 8 Vladimir Pavlov

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Kuku Kukov":

    Кукумицина отново бърка Павлов с Йосифов - още една такава грешка и с адаша ще ти направим мечка! Или ще ти подарим мечка :))
    Иначе в Панчарево есента е чудна....
  • 9 Vladimir Pavlov

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Kuku Kukov":

    И друг път съм ти казвал и пак ще повторя - глупаво е да наричаш Владко, човек който ще те купи и продаде няколко пъти заедно с парцалите. С две думи, за теб съм г-н Павлов.
  • 10 Kuku Kukov

    0 0 Отговор
    >човек който ще те купи и продаде < Ти един прост парцел, от един старец не можа да купиш (между Бистрица и Панчерево и опря до мен?