Last news in Fakti

27 Март, 2014 09:02 1 988 0

Facebook даде $2 млрд. за виртуална реалност

  • facebook-
  • oculus vr

Марк Зукърбърг смята, че сделката измени начина, по който съвременното общество работи, играе и общува

Социалната мрежа Facebook влезе в надпреварата на индустрията за геймъри, пише агенция Блумбърг.

Това става възможно след като компанията на Марк Зукърбърг брои $2 млрд., за да купи Oculus VR, която специализира в създаване на виртуалната реалност, отбелязва Ройтерс. Тя разработва и очилата Oculus Rift, които могат да превръщат почти всяка игра в триизмерен виртуален свят, в който геймърът ще може да се разхожда.

Марк Зукърбърг смята, че сделката измени начина, по който съвременното общество работи, играе и общува, коментира Би Би Си. Експерти обаче смятат, че социалната мрежа се е прицелила в апетитната хапка на геймърската индустрия, която в момента се поделя основно между Microsoft и Sony.

През последните месеци Facebook може да се похвали с придобиването на апетитни хапки като Instagram и WhatsApp.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА