Отидете към основна версия

3 119 20

Премахват 80 незаконни постройки на черноморски къмпинг

  • царево-
  • къмпинг-
  • якото място

Той се намира в района на Царево

В разгара на сезона багери влизат в къмпинг „Якото място” край Царево, за да премахнат незаконни постройки. Кметът на общината е издал заповедта за 80 незаконни обекта. До момента някои от тях са премахнати доброволно, но стопаните на голяма част от тях не са се съобразили със заповедта.

На въпрос на журналисти към кмета на община Царево Георги Лапчев защо именно сега - в разгара на летния сезон, се налага да се събарят тези бунгала, той отговори: "Защото законът изрично го казва и в крайна сметка това е крайния резултат при липса на конкретен и точен регламент за местата за къмпинги". Историята на всички бунгала, които са построени там, е от 2 години. "Това е и същинския проблем - че твърде дълго време се налага да доказваме къде точно се намират. Истината е, че попадат и в държавен горски фонд и в общинска земя, а този който го е построил, дори не е попитал може ли да го направи", уточни кметът на Царево, цитиран от Нова телевизия.

"Има 7 премахнати бунгала и в момента трябва да уточним кои граници трябва да се спазят и да докажем кои 7 бунгала са премахнати. Тези двете са обект на друга заповед от господин Лапчев, която в момента е в съда и всички документи са при мен", казва собственикът на едно от бунгалата Явор Атанасов.

Аналогична е ситуацията и на нос "Добра надежда" в района на Арапия.

"Липсата на точен регламент за това как да се изгражда къмпинг, води до тези неприятни ситуации", заключи Лапчев.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.

Свързани новини