Last news in Fakti

20 Август, 2021 16:32 4 597 3

Спряха строителството в този курортен град

  • царево-
  • строителство-
  • оуп

Без багери в Царево, докато не бъде приет нов ОУП

Спряха строителството в този курортен град - 1
Снимка: Shutterstock

Строителството в община Царево трябва да бъде спряно до приемането на Общ устройствен план за територията. Това e възможно след като служебният министър на околната среда и водите Асен Личев, в отговор на сигнал на граждани, е отменил писмо на своята предшественичка Искра Михайлова от 2014 г., с което се допуска строителството.

Спирането на строителството в община Царево е постигнато след кампания на гражданската инициатива „Зелени закони“. Според тях, практиката да се променят подробни устройствени планове, за да се предвиждат терени за застрояване, без да има действащ общ устройствен план е нарушение на Закона за опазване на околната среда и Закона за биологичното разнообразие.

От неправителствената организация очакват сега Община Царево да ускори процедурата по изготвянето и приемането на общ устройствен план. От Регионалната екоинспекция в Бургас, на която е изпратена заповедта за отмяна на писмото, допускащо строителството в община Царево, заявиха че ще отговорят след като се запознаят с нея.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    12 7 Отговор
    Спряха строителството в един спрял град.. Браво!
  • 2 Рошко

    5 1 Отговор
    Паживьом увидим
  • 3 Алоууу

    2 2 Отговор
    Та вий спряхте строителството в цяла България ,че едно Царево остана