Last news in Fakti

11 Юли, 2022 13:36 3 464 13

Превръщат залив в защитена месност

  • залив-
  • корал-
  • царево-
  • кмет-
  • защитена местност

Става дума за залива "Корал"

Превръщат залив в защитена месност - 1
Снимка: БГНЕС

Кметът на Царево Георги Лапчев ще поиска по Закона за достъп до обществена информация заповедта за обявяването на залива "Корал" за защитена местност. Четири дни след като министърът на околната среда и водите Борислав Сандов обяви в сайта на министерството, че е издал тази заповед, тя все още не е официално публикувана. От община Царево заявиха, че ще обжалват решението по съдебен ред.

Не може да подадем жалба в Административния съд без да видим официално заповедта за обявяването на новата морска защитена местност "Корал", каза кметът на Царево Георги Лапчев, цитиран от БНР.

Георги Лапчев не посочи какви закононарушения ще бъдат обжалвани.

Междувременно рибари от Царево подготвят протести срещу забраната за риболов в защитената морска местност „Корал“ в периода от месец март до месец октомври.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    13 0 Отговор
    Залива Корал защитена местност защитена, защитена колко да е защитена не може да няма нужда поне от една подпорна стена.
  • 2 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    19 1 Отговор
    Я сега да видим кои олигарси и "еколози" имат къщички там?
    Някой ще си направи ли труда?
  • 3 а бе

    21 1 Отговор
    направете като в испания преди 30на години,сринете всичкия бетон и готово и върнете природата в пълния и блясък,и не допускайте строителство поне на километър от морския бряг,понякога екстремните мерки вършат добра работа,но първо трябва да се въведе смъртното наказание за кражби от държавата
  • 4 Рошко

    6 0 Отговор
    Демек и там скоро багери
  • 5 име

    17 0 Отговор
    Рибарите не виждам защо им забраняват да ловят риба в залива. По тая логика трябва и кайд сърфирането да забранят, което е доста популярно там. Иначе за забрана на строежите съм за!

    Коментиран от #7

  • 6 Реалист

    11 5 Отговор
    Тоя Лапчев/лапач от гроб/ и ония селски мутри които беше строили около него за пред телевизора марш в кауза. Който не спазва закона в кауза.
  • 7 Поне ще се разкарат

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "име":

    джетовете. Дано... Преди години имаше страхотен къмпинг там.
  • 8 Банкя

    14 4 Отговор
    ЛАПАЧЕВ иска и тази защитена местност да презастрои. Ей, не се накрадоха гробарите на тиквата.
  • 9 123456

    8 0 Отговор
    Не го знам този кмет, какъв му е интереса. Обаче, много интересно като искат да правят защитена зона, защо плажа на Корал е оставен на "зелените" курортисти и са блокирали само водата? Нещо ценно ли има там, освен сафрид, попчета и морски дявол, е и делфини, които се хранят с тях. Там картинката, която съм наблюдавал мнокогратно от някое падълче или малка надуваема лодка рано сутрин откъм морето изглежда така. По плажа и по дюните зад него са накацали всякакви палатки, караванки, навеси и други битови съоръжения. До много от тях са паркирани директно автомобилите на природозащитниците. В страни или малко по-назад в дюните кротко са разположени всякакви битовки, преместваеми тоалетни и такива, за които имам съмнение, че дупката е дирктно в пясъка. Няколко ранобудни диви къмпингари с бодра стъпка се отправят зад палатките, от където в типична стойка поливат ценната растителност по дюните. Няколко майки труженички вече са станали и бодро перат в импровизираните мивки дрешките на отрочетата си, като по най-екологичен начин късите маркучи на сифоните изливат вода, веро и други еко продукти директно по пясъка. Въобще идилия. И сега на тези любители на природата им подаряват целия плаж, та и морето пред него. Защо не отидат до любимата на много софиянци Гърция - там да къмпингуват диво. Защото, там ще бъдат арестувани, глобени и през по-голямата част от почивката ще търкат някой нар в полицейското управление. И то само за разпъване на палатка извън официалните къ

    Коментиран от #11

  • 10 кмета лапчев

    7 3 Отговор
    е този , който заедно сбившия директор на Пирогов ,асен балтов откраднаха новия скенер на болницата, ангиографа и др.? Щели да строят клон на Пирогов в Царево! " Честен" човек!
  • 11 Пръч

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "123456":

    Ти не се хващай за сламката - защо не коментираш проблема на почти всички големи плажове, където над 70% от площта им е заета от чадърите на арендаторите, а за неплатежоспособните курортисти остават кюшетата по края да си постелят хавлиите? И не давай пример с Гърция, щото там законите по начало се спазват доста по-строго не само по отношение на нерегламентираното къмпингуване, а въобще. Просто там има държава.
  • 12 Мандов

    3 0 Отговор
    Министърчето купило вила там и сега иска да се направи на цар :) Ще го утрепят гърците от Василико...
  • 13 мечо

    1 0 Отговор
    къф куралъ кфи 5лефъ худети у шопску селани дифи и ревети чи ви скъпу билу