Отидете към основна версия

2 205 7

На стаж в ДНСК

  • днск-
  • уасг-
  • споразумение-
  • стаж-
  • студенти

Студенти ще могат да повишат квалификацията си, практикувайки в Дирекцията

Снимка: БГНЕС

Студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) ще провеждат преддипломни стажове и практики в Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК). По този начин ще бъде повишена практическата квалификация на бъдещите архитекти, инженери, геодезисти, строители и други специалисти, уточниха от Дирекцията.

Това вече е възможно след като началникът на ДНСК инж. Лиляна Петрова - Илиева и заместник-ректорът на УАСГ проф. д-р Жулиета Манчева подписаха Споразумение за сътрудничество между двете институции . Чрез него те ще си сътрудничат при подготовката на висококвалифицирани специалисти в областта на всяка една от изучаваните в Университета специалности.

ДНСК извършва контрол върху качеството на строеж на сгради от първа, втора и трета категория, както и законосъобразността на издадените строителни книжа за всички категории строежи.

От началото на юни гражданите и институциите имат свободен достъп до становищата на ДНСК по прилагане на Закона за устройство на територията и подзаконовата нормативна уредба по най-често задаваните въпроси от общини, експерти и частни лица. Най-многобройни са въпросите, свързани с проектирането и изграждането на фотоволтаични централи и съоръжения.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини