Last news in Fakti

4 Юли, 2024 11:43 1 199 6

На стаж в ДНСК

  • днск-
  • уасг-
  • споразумение-
  • стаж-
  • студенти

Студенти ще могат да повишат квалификацията си, практикувайки в Дирекцията

На стаж в ДНСК - 1
Снимка: БГНЕС

Студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) ще провеждат преддипломни стажове и практики в Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК). По този начин ще бъде повишена практическата квалификация на бъдещите архитекти, инженери, геодезисти, строители и други специалисти, уточниха от Дирекцията.

Това вече е възможно след като началникът на ДНСК инж. Лиляна Петрова - Илиева и заместник-ректорът на УАСГ проф. д-р Жулиета Манчева подписаха Споразумение за сътрудничество между двете институции . Чрез него те ще си сътрудничат при подготовката на висококвалифицирани специалисти в областта на всяка една от изучаваните в Университета специалности.

На стаж в ДНСК

ДНСК извършва контрол върху качеството на строеж на сгради от първа, втора и трета категория, както и законосъобразността на издадените строителни книжа за всички категории строежи.

От началото на юни гражданите и институциите имат свободен достъп до становищата на ДНСК по прилагане на Закона за устройство на територията и подзаконовата нормативна уредба по най-често задаваните въпроси от общини, експерти и частни лица. Най-многобройни са въпросите, свързани с проектирането и изграждането на фотоволтаични централи и съоръжения.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    4 1 Отговор
    По време на стажа, студентите трябва да имат и раздел "Усвояване на корупциона практика".
  • 2 Тея двете Състуденки ли са или само

    3 1 Отговор
    Приятелки?? Каво ли ще измисят за Дране на кожи от Инвеститори и Строители??
  • 3 Гоуст

    4 1 Отговор
    В ДНСК може само стаж по дисциплина "пари под масата"
  • 4 Комбина

    1 1 Отговор
    ПОРЕДНИЯ ТУМОР В ТЯЛОТО НА НАРОДА – КРДАЛИВИ, НАГЛИ И ПРОСТИ!
  • 5 ААААА

    2 1 Отговор
    Задължително трябва да минат на стаж и в Направление архитектура и градоустройство към Столична община и по-специално при г-жа Стела Щерева-виден юрист и г-н Цветан Тодоров-виден урбанист Ще научат много повече за недуховните стимули, отколкото в ДНСК. Не, че там не са добри учители,, но са теоретици, докато в НАГ са учители-практици,
  • 6 Какво

    2 1 Отговор
    могат да научат студентите от корумпирани нищожества - НИЩО !!!