Отидете към основна версия

17 Април, 2015 18:37, обновена 17 Април, 2015 18:37 3 905 12

Шофьорът, прегазил Пепи, остава в ареста

  • цветан пъков-
  • арест-
  • шофьора-
  • прегазил-
  • пепи

Цветан Пъков е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на 6-годишното момченце

Окръжният съд в Пазарджик остави за постоянно в ареста Цветан Пъков, който прегази и уби на място 6-годишния Пепи в Панагюрище. Той е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на 6 - годишния Петьо Гевечанов.

Според съдия Ирина Джунева изтъкна, че обвиняемият е обществено опасен, може да извърши подобно престъпление или да се укрие.

На влизане в съдебната зала Пъков скри лицето си и не каза нищо пред журналистите. Адвокатите му искаха той да бъде пуснат срещу парична гаранция.

На заседанието се появиха и двама свидетели, които твърдят, че също са били блъскани от Пъков, но не са подали жалби, защото са били притискани от полицай.

Решението на съда може да се обжалва на 23 април пред Апелативния съд в Пловдив.

Почернените роднини на 6-годишния Петьо създадоха във Фейсбук група "Нека убиецът на нашето ангелче бъде справедливо наказан!". Днес от 19 часа всеки, който желае да почете паметта на Петьо, да изрази съпричастността си към трагедията на неговото семейство и да се присъедини към искането за справедливо наказание, може да отиде на лобното място на детето - кръстовището на улиците “Павел Хаджисимеонов” и “Незабравка” гр. Панагюрище, от където ще тръгне протестно шествие.

Факти.бг припомня, че Окръжна прокуратура – гр. Пазарджик внесе в Окръжен съд Пазарджик искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Цветан Пъков. Той бе обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на 6 - годишния Петьо Гевечанов. Днес по заповед на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова започна и проверка за неправомерни действия на служители на МВР.

Има съмнения, че органите на реда са осуетявали административно-наказателна и наказателна отговорност на Пъков, а резултатите от проверката ще бъдат огласени след приключването й.

На 14-април, управлявайки лек автомобил „Audi Q7” с превишена скорост, Пъпков блъсна 6-годишният Пепи. Момченцето загина на място.

Мъжът е осъждан през 2012г. за опит за унищожаване на чуждо имущество и е наказван многократно (повече от двадесет пъти) по административен ред за нарушения на Закона за движението по пътищата.

По първоначална информация той е карал с над 100 километра в час, когато удря детето, което е карало колелото си в този момент.

Хората в Панагюрище излязоха на протест, възмутени и огорчени от инцидента. Това не е първи случай, когато Пъков заради превишена скорост е осъкатявал хора, появиха се още три подобни. Бе събрана и подписка, с която жителите на Панагюрище настояха съдът да остави Цветан Пъков за постоянно в ареста, а местната власт да изгради на опасната улица легнали полицаи, защото там непрекъснато играят деца.

Родителите на детето пък поискаха справедливост и този път шофьорът да бъде осъден. Те призоваха и другите пострадали от неразумното му шофиране да проговорят.

Ако няма наказание, хората се заканиха, че ще продължат да протестират.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини