Last news in Fakti

10 Юни, 2015 15:00 1 693 1

Дават на съд шофьора, прегазил 6-годишния Пепи

  • цветан пъпков-
  • пепи-
  • съд-
  • шофьор-
  • прегази

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Цветан Пъков

На 10 юни 2015 г., Окръжна прокуратура - Пазарджик внесе в Окръжен съд - Пазарджик обвинителен акт срещу Цветан Пъков, съобщиха от прокуратурата.

Цветан Пъков е обвинен в това, че на 14 април 2015 г., в гр. Панагюрище на ул.“Павел Хаджисимеонов“, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил „Audi Q7“ е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата (ЗДвП) и по непредпазливост е причинил смъртта на 6-годишния Петьо Петров Гевечанов, жител на гр.Панагюрище.

В хода на разследването, което бе проведено в рамките на законово регламентирания двумесечен срок, бе установено, че обвиняемият е управлявал автомобила в населено място със скорост от 78 км/ч., като по този начин значително е превишил максимално допустимата скорост от 50 км/ч. Наред с това, обвиняемият не е изпълнил и задължението, вменено на водачите на МПС с нормата на чл.117 от ЗДвП, а именно, при приближаване към място, където на пътя или в близост до него се намират деца, да намали скоростта, а при необходимост и да спре.

Настъпилото на 14 април 2015 г. ПТП, при което загина 6-годишният Петьо, е пряка последица от посочените нарушения на правилата за движение, допуснати от обвиняемият Цветан Пъков.

Факти.бг припомня, че на 14 април, бизнесменът Цветан Пъков премаза с джипа си 6-годишният Пепи. Момченцето загина на място. Оказа се, че това не е единствено провинение на Пъков. Той вече имал зад гърба си няколко катастрофи, 12 акта и няколко фиша, но продължавал да шофира с висока скорост, твърдят жители на Панагюрище.

Мъжът е осъждан през 2012г. за опит за унищожаване на чуждо имущество и е наказван многократно (повече от двадесет пъти) по административен ред за нарушения на Закона за движението по пътищата.

След инцидента хората в Панагюрище излязоха на протест, възмутени и огорчени от инцидента. Това не е първи случай, когато Пъков заради превишена скорост е осъкатявал хора, появиха се още три подобни. Бе събрана и подписка, с която жителите на Панагюрище настояха съдът да остави Цветан Пъков за постоянно в ареста, а местната власт да изгради на опасната улица легнали полицаи, защото там непрекъснато играят деца.

Родителите на детето пък поискаха справедливост и този път шофьорът да бъде осъден. Те призоваха и другите пострадали от неразумното му шофиране да проговорят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дивака

    0 0 Отговор
    Този инфантилен боклук си заслужава оловото! Нито съд, нито затвор, а само бой докато диша и един в 10-ката за по-сигурно! На днешното разпасано и безнаказано време само Крумовите закони ще ни от полза за да оцелеем като народ, но да важат с еднаква сила както за самозабравили се богаташи и бизнесмени, така и за всякакви политици и президенти!