Last news in Fakti

23 Април, 2015 11:51 1 401 3

Шофьорът, прегазил Пепи, остава в ареста

  • пепи-
  • цветан пъпков-
  • петьо гевечанов-
  • остава-
  • ареста-
  • шофьор

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване

Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража“, взета по отношение на бизнесмена Цветан Пъпков.

Той е обвинен в това, че на 14 април 2015 г. в гр. Панагюрище при управление на моторно превозно средство лек автомобил „Audi” е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 6-годишния Петьо Гевечанов.

Съдът намери, че правилно първоинстанционният съд е преценил,че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение спрямо него.

Той е обвинен в престъпление, за което се предвижда наказание от 2 до 6 години лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянието, в което е обвинен.

Съдът прецени, че е налице реална опасност да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.

Определението е окончателно и  не подлежи на обжалване.

В залата стана ясно, че срещу него имало две прекратени наказателни производства за престъпления по закона за пътищата, при които са пострадали общо петима души. Първото е от 2006 година, а второто от 2012 г. Те обаче не са поискали да бъде водено дело срещу Пъков, заради което и досъдебните производства са прекратени.

По думите на  съдия Магдалина Иванова очевидно е, че Пъков е приел като стил и маниер на управление на автомобил, да не спазва ограниченията на закона, тъй като справка от КАТ-Пазарджик сочи, че бизнесменът има 20 наказателни постановления и фишове за период само от 10 години. По десет от тези постановления той е бил санкциониран заради превишена скорост.

Адвокатите на Пъпков - Константин Симеонов и Славка Димитрова, настояха за по-лека мярка като домашен арест.

"Има безпрецедентен натиск върху съдебните органи от страна на обществото и медиите, който е недопустим", каза Симеонов, като подчерта, че  клиентът му нямало как да върши нови престъпления, свързани със закона за пътищата, тъй като книжката му е била отнета.

Съдът не прие днес предстваните от родителите на Петьо петиция с над 10 хиляди подписа в интернет, с която се иска справедливо наказание на виновника за смъртта на детето с аргумента, че въпросният документ няма отношение към предмета на заседанието каквато е мярката за неотклонение.

Обвиняемият Цветан Пъпков  не присъства в залата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате Цецо

    1 0 Отговор
    Тоя баровеж вероятно се пръска от яд, че поне на този ета неможе да си купи свободата с пари.
  • 2 Хитлер

    1 0 Отговор
    Дано го отпраскат 20 години!

    Коментиран от #3

  • 3 ловец

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хитлер":

    Минимум 20!