Отидете към основна версия

8 208 15

Има свидетели на атентата срещу Алексей Петров

  • алексей петров-
  • румяна бъчварова

Организирано е издирвателно мероприятие на цялата страна, заяви Бъчварова

Снимка: БТА

Има свидетели на атентата срещу Алексей Петров и те се разпитват в момента, заяви от парламентарната трибуна вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова относно атентата срещу Петров тази сутрин.

В момента се осъществява заградително мероприятие на територията на София и страната за издирване на автомобила, който е бил на местопроизшествието.

В 8.54 часа на тел. 112 е постъпила информация, че е стреляно по кола на Алексей Петров, уточни Бъчварова. Тя обясни, че инцидента е станал в софия в кв. „Кръстова вада“, зад бензиностанция, а сигнала е подаден от негов охранител, който в момента не е бил на работа.

По думите й вероятно е стреляно 10-15 минути преди подаването на сигнала, което е обичайна практика да се подава по-късно сигнала, за да може да се изведе охраняваното лице на безопасно място.

Незабавно са изпратени полицейски служители, които са установили, че има стрелба с РПГ. Няма пострадали, а само външни щети на автомобила и на близка постройка. На мястото се извършва оглед под наблюдение на прокурор.

„Организирано е издирвателно мероприятие на цялата страна. Има свидетели, които ще бъдат разпитани. Работим активно по този случай. Прокуратурата ще установи неговия характер. Не е в интерес на разследването да поддържаме изтичането на информация“, заяви още Румяна Бъчварова. Издирва се и автомобил, който е бил на мястото на стрелбата.

Тя уточни, че няма пострадали лица, а мястото, където е стреляно, е слабо обитавано.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини