29 Октомври, 2015 11:12 8 169 15

Има свидетели на атентата срещу Алексей Петров

  • алексей петров-
  • румяна бъчварова

Организирано е издирвателно мероприятие на цялата страна, заяви Бъчварова

Има свидетели на атентата срещу Алексей Петров - 1
Снимка: БТА

Има свидетели на атентата срещу Алексей Петров и те се разпитват в момента, заяви от парламентарната трибуна вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова относно атентата срещу Петров тази сутрин.

В момента се осъществява заградително мероприятие на територията на София и страната за издирване на автомобила, който е бил на местопроизшествието.

В 8.54 часа на тел. 112 е постъпила информация, че е стреляно по кола на Алексей Петров, уточни Бъчварова. Тя обясни, че инцидента е станал в софия в кв. „Кръстова вада“, зад бензиностанция, а сигнала е подаден от негов охранител, който в момента не е бил на работа.

По думите й вероятно е стреляно 10-15 минути преди подаването на сигнала, което е обичайна практика да се подава по-късно сигнала, за да може да се изведе охраняваното лице на безопасно място.

Незабавно са изпратени полицейски служители, които са установили, че има стрелба с РПГ. Няма пострадали, а само външни щети на автомобила и на близка постройка. На мястото се извършва оглед под наблюдение на прокурор.

„Организирано е издирвателно мероприятие на цялата страна. Има свидетели, които ще бъдат разпитани. Работим активно по този случай. Прокуратурата ще установи неговия характер. Не е в интерес на разследването да поддържаме изтичането на информация“, заяви още Румяна Бъчварова. Издирва се и автомобил, който е бил на мястото на стрелбата.

Тя уточни, че няма пострадали лица, а мястото, където е стреляно, е слабо обитавано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    0 2 Отговор
    да се готви тиквата за хелоуин
  • 2 Волен Сидеров

    2 0 Отговор
    сигурно ще е бил брониран мерцедес,ако беше опел гнил щеше да стане интересно

    Коментиран от #5

  • 3 Дошо

    3 0 Отговор
    Левите рубладжийски партии се представят катастрофално на първия тур на местните избори и веднага се организира стрелба с гранатомет в центъра на София с идеята да се демонстрира, че в България цари хаос и да се чопнат някакви гласове поне на балотажа. По една случайност в центъра на събитията отново е назначеният от лидера на европейските социалисти Сергей Станишев за съветник в ДАНС Алексей Петров. Колко оригинално...

    Коментиран от #7

  • 4 йордан иванов

    0 0 Отговор
  • 5 Б7

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Волен Сидеров":

    Опел не правят бронирани коли е
  • 6 gospodinvie122013

    0 0 Отговор
    целта е била сплашване,а не ликвидиране на Трактора,този който е ползвал оръжието е знаел и е очаквал точно такъв резултат,ако са искали са щели да го издебнат на друго място
  • 7 ШПОРА

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дошо":

    Да знаеш, че Волен е виновен!
  • 8 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    100 процента е някой бежанец-липсва им майката родина с обстановката и си я правят тука -да им е по удобно като по родният край...
    терминал 2 работи ли още -я който го е ползвал скоро да каже и дим да ни няма народе български-да си направим нова държава някъде другъде...
  • 9 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Снаряда,който е уцелил колата не е избухнал а този
    ,който е избухнал е ударил сграда.Пишман стрелец с
    бракувани снаряди.

    Коментиран от #11, #12

  • 10 onq s konq

    0 0 Отговор
    А при нас в провинцията няма подобни гирултии и нарушаване съня на гражданите- колим си се с ножове и сечем с брадви тихо и културно.
  • 11

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дядо поп":

    Снаряда не се взривява докато не прелети 25-30 метра, дори и да удари в нещо, така е направен заради сигурността на стрелящият с гранатомета. Атентаторите или не са подготвени добре или са целяли сплашване.
  • 12

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дядо поп":

    А тази женица Бъчварова идея си няма кво прави на тоя пост, но щом така е наредил вожда....
  • 13 чичо

    0 0 Отговор
    Вярно е , че има свидетели, при това безучастни - министърката и цялото и МВР!!!
  • 14 обективиста

    1 0 Отговор
    ХА ХА ХА
    За 25 години деКорация няма нито един разкрит случай, а става на въпрос за стотици, както няма и един осъден политик, няма и осъдени знакови фигури от престъпния свят!
    От тук става ясно, че мутрите, политиците и генералите от ДС, които стоят зад всичко са НАД закона, НАД МВР, НАД г-жа Бъчварова, те не подлежат на избори и изборните резултати не им влияят.
    Така, че г-жа Бъчварова да ги говори тези приказки на децата и пенсионерите, всеки разумен и малко интелигентен човек в тази територия на Мафията, знае за какво става на въпрос, знае, кой, защо и как краде, убива и се гаври с целокупното население.
  • 15 обективиста

    1 0 Отговор
    И най вероятно не става на въпрос за РПГ, а за подцевен гранатомет. Няма как дори и мерцедес да издържи на РПГ, при условие, че танковете не издържат. Или стрелеца е бил краен аматьор или оръжието е било друго.
    Платените медии не са пуснали снимки от престъплението, никъде не намерих и снимки на колата!?
    Уж демокраДция, пък ни държат в медийно затъмнение!
    Та, България била ГОТОВА за Шенген!
    Г-жа Бъчварова дали е виждала някога РПГ и знае как се изплолзва?
    Когато искаш някой да се бори срещу претсъпността слагаш някой, който има нужните опит и умения, не някаква ДОМАКИНЯ. :)
    Нека госпожата да си подаде оставката и да се прибере вкъщи, да се грижи за децата, да им сготви нещо, да удари една прахосмукачка, да отиде на пазар и да не се излага повече. :)