Last news in Fakti

29 Октомври, 2015 09:30 20 209 33

Стреляха с гранатомети срещу Алексей Петров (Снимки)

  • "черни връх"-
  • алексей петров-
  • стреляха-
  • гранатомети

Той не е пострадал

Стреляха с гранатомети срещу Алексей Петров (Снимки) - 1
Снимки: БТА

С два гранатомета е стреляно тази сутрин срещу бронирания автомобил на Алексей Петров. Бронираният автомобил е удържал атаката, след като в него се е забил един от снарядите.

Полицията проверява сигнал за стрелба в района на бул. "Черни връх". Около 9 часа е подаден сигнал от гражданин за стрелба, съобщиха за Факти.бг от пресцентъра на МВР.

Няма загинали и пострадали.

Първоначално информацията не бе потвърдена и се говореше за стрелба с ръчен гранатомет, по късно стана ясно, че е стреляно с два гранатомета. Стрелбата е била насочена срещу Алексей Петров. В близост до мястото, където е стреляно на кръстовището на бул. "Черни връх" и ул "Арарат", кв. "Кръстова вада" се намира къщата на Алексей Петров. Жители на квартала разказват, че са чули са два мощни тътена.

По чудо няма жертви. В близост се намира и училище.

По-късно министърът на МВР уточни, че сигналът е подаден в 8,54 ч., а стрелбата е била около 10 минути по-рано. Сигналът е подаден от един от охранителите на Алексей Петров, който е отивал на работа по обичайния маршрут.

В момента на мястото на атентата се намират служители на Четвърто районно управление, както и следователи от СДВР. Районът е отцепен до мястото на инцидента не се допускат журналисти.

По непотвърдена информация полицията издирва Opel Astra червен на цвят със софийска регистрация, от който е стреляно.

Запознати твърдят, че няма успешни атентати от близка стерлба с гранатомет.

По-късно днес стана ясно, че единият от снарядите е засегнал дясната врата на автомобила, а другият се е забил в близка постройка. Автомобилът е брониран. Стана ясно също, че гранатометите са открити.

Факти.бг потърси Алексей Петров, който затваряше телефона. Пред Нова телевизия той заяви: „Стрелбата срещу мен е грешка. Оставам на това мнение. Няма нищо конкретно”. Той допълни, че
не е получавал заплахи и нямал подозрения за това, че ще стане мишена на покушение. Не смятал, че причина за нападението са бизнес дела".

Атанас Мердажнов от БСП поиска вътрешния министър Румяна Бъчварова да бъде изслушана в парламента заради стрелбата.

Под ръководството на Софийска градска прокуратура се провежда разследване извършен на 29.10.2015 г. в гр. София, кв. „Кръстова вада“  опит на убийство по начин и средства, опасни за мнозина /стрелба с гранатомет по лек автомобил/ – престъпление по чл. 116 ал.1 т.6 от НК вр. с чл. 18 ал.1 НК, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

В момента се провеждат интензивни процесуално следствени действия. Извършва се оглед на местопроизшествие, разпитват се свидетели. Назначена е балистична експертиза.

Извършителят на престъплението се издирва.

Алексей Илиев Петров e бизнесмен, политик и преподавател по корпоративна сигурност и антитероризъм. Завършва милиционерското средно училище в Пазарджик през 1981 г.Работи 8 години в силите за сигурност и в силите за антитероризъм до началото на 1990-те години. Алексей Петров е дългогодишен секретен сътрудник на контраразузнаването и ДАНС.

На 10 февруари 2010 г. Алексей Петров е задържан и обвинен за лидер на престъпната група "Октопод", занимавала се с рекет и изнудване. През октомври същата година е пуснат под домашен арест, а обвиненията са намалени до рекет и изнудване срещу две лица в периода 1998 и 2000 г.

През февруари 2014 г. специализираният съд взема решение за прекратяване на разследването по т. нар. дело "Голям Октопод".

Алексей Петров е съучредител на застрахователните дружества "Аполо и Болкан" и "Спартак", които се свързваха със силовото застраховане през 90-те години на миналия век.

До 1998 г. Петров участва във фирма "Будоинвест" ООД заедно с настоящия премиер Бойко Борисов и Румен Николов-Пашата.

През 2011 г. Алексей Петров участва в президентските избори като кандидатурата му беше издигната от група граждански сдружения и от Инициативен комитет "Единение и екипност".

Очаквайте подробности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    6 0 Отговор
    Е как ще е срещу него?Някой просто е свършил пиратките и е извадил гранатомета за да си празнува
  • 2 Иван

    2 0 Отговор
    Нещо не я намирам тая ул. "Кръстова вада" в кв. "Лозенец". Има такъв квартал, ама той си е почти извън София.
  • 3 некойси

    5 2 Отговор
    Изтрели с гранатомети (два) в цивилна обстановка без наличието на военно половение е доказателство, че престъпността е извън всякакъв контрол на държавата.
    Нека човека с голямата кръгла глава излезе на екрана да ми обяснява как престъпността намалява.

    Коментиран от #10

  • 4 mediator37

    6 0 Отговор
    Поредното доказателство, че Тракторът е един порядъчен и честен гражданин, неоснователно набеден.
  • 5 гостенин

    6 0 Отговор
    Трактора излязло, че бил брониран...)D
  • 6 интересни

    5 1 Отговор
    съдружници сте имали г-н Борисов
    дали не Ви държат с нещо....

    Коментиран от #29

  • 7 тошибиян

    2 0 Отговор
    a aз се 4удех защо летят към 9 заранта куките по 4ерни връх на пожар и навсякъде сега има куки в софето
  • 8 смехурко

    1 0 Отговор
    Това също е гранатомет и най вероятно са използвали подобен.
    http://russianguns.ru/wp-content/uploads/2009/09/iskra1.jpg
  • 9 ххх

    1 0 Отговор
    Не е улица а квартал , м/у Околовръстното и кв.Хладилника. В момента усилено се застроява и по принцип е по-зле и от село. Г-н Петров мисля ,че повече няма защо да мълчи.........по-застрашен от това здраве му кажи.
  • 10 Долу БКП

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "некойси":

    По време на триглавата ламя БКП, ДПС, НДСВ това си беше ежедневие.И сега това е тяхна работа!
  • 11 хм

    3 0 Отговор
    опел астра...пък било и червен-ми то да не е служебен на МВР?!!
  • 12 ss20

    5 0 Отговор
    тез излагат занаята явно са начинаещи в професията
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бръмчо

    4 0 Отговор
    "...полицията издирва Opel Astra червен на цвят", т.е. полицейска астричка... Тиквата няма нищо общо, не... И гранатомети навсякъде се намират в днешно време...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Дедо Шишарко

    3 0 Отговор
    Голям праз!
  • 17 гост

    3 0 Отговор
    опит за убийство ли ? глупости , не са решили не са го затрили . чисто сплашване си е това , ама ней се .
  • 18 да трут

    3 1 Отговор
    Залпове по случай изборните резултати!
    Държавата на мутрите проститут*те. :)
  • 19 БАЙ ГАН4О

    1 2 Отговор
    Абе ,как не се сетихте само Волен Сидеров е виновен за атентата.Старите съдружници нямат нищо общо с това.
  • 20 кучето

    3 0 Отговор
    само да отбележа,че снарядите на гранатомета,дали РПГ или подцевен,са реактивни!Няма гръм при изстрелване...А за да е стреляно с РПГ от кола,трябва да е от задната седалка с отворени прозорци и от двете страни,че реактивната струя си е 10-12 метра...! ;)
  • 21 Ал Бабаи

    2 0 Отговор
    АМАТЬОРИИИИ
  • 22 1234

    1 1 Отговор
    Всичко това е за отвличане на вниманието,защото правителството пак прави нещо скрито от народа.Или някоя далавера с изборите,или далавера с американците и бежанците.Всичко ще се разбере,но не се знае дали народа ще ги изтърпи по вече да издевателстват над него защото чашата започна да прелива и може да помете всички тарикати по върховете.

    Коментиран от #23, #25

  • 23 onq s konq

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "1234":

    Най-вероятно пишеш от "оня свят",защото при наличие на смазващо предимство на ГЕРБ на ТОКУЩО проведените избори говориш за някакво "изтърпяване" от страна на народа...Слез на земята,усмихни се на слънцето и ще се почувстваш нов човек:)

    Коментиран от #24

  • 24 Кольо

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "onq s konq":

    Ами това и иска да каже човека, че почти всички ги плюят /освен няколко платени драскачи като теб/ и накрая пак сме с измагарени изборни резултати!?!?!? Сега разбра ли?

    Коментиран от #28

  • 25 Juliy

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "1234":

    Това ,че твоите хора от компартията губят трябва вече да го приемаш за нормално и закономерно.
    Това е началото на края !
    В Полша левицата отдавна е изтикана в ъгъла!?Това започна най-после да се случва и у нас.
    Свърши времето когато печехте изборите със 101 % !
    Понял!
  • 26 опала

    2 1 Отговор
    Както някои предпологат, става въпрос за отвличане на вниманието. Оманския фонд иска минимум Е 150 млн. и съди за Е 700 млн, а на следващия ден руската банка, също съдружник в КТБ, внезапно продава Виваком за Е 150 млн. А днес внезапно се заговори за актуализация на бюджет 2015. Нашите се правят, че има как да защитят позиция, но тука играта е с много сериозни играчи, това е фонда на султана на Оман и техни милиарди, които не са наши пари и ако някой тръгне да ги краде, няма да му се размине. Сега всички ще плащаме простотията с КТБ, а откраднатите пари си остават при номенклатурата. Вие просто не разбирате за каква игра става въпрос. В тази държава цари тотален неокомунизъм. Кандидатът на ГЕРБ за кмет на район Сердика е жена на агенти на ДС и БКП.... Както и да е... няма оправия, а вие тука си коментирате глупости и не разбирате за какво става въпрос.
  • 27 АНГЕЛ ПОПОВ

    1 0 Отговор
    Взеха да стрелят с гранатомети по честните хора които туко що са се качили в бронираните си коли, на къде върви света.
  • 28 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Кольо":

    По "време оно" всяка линия която не е успоредна на линията на Партията е била крива линия.По същата логика и похват щом изборите не са нечия полза са "измагарени"?!Поразпитайте,осведомете се и разберете бе "Колъо & компания" че в съвременния бял свят се гласува НЕ С ПЛЮНКА,А С БЮЛЕТИНА В УРНАТА...защото плюнката изсъхва,а бюлетината остава:)Най-куриозното обаче е че точно вашата прислойка непрекъснато плаче че кадърните хора напускали страната,но конкретно ВИЕ си седите непоклатимо в БГ.Естествено си имате и максима че "камъкът си тежи на мястото",но истината е сте камъни на шията на България!

    Коментиран от #32

  • 29

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "интересни ":

    Най-вероятно е така, като се има предвид миналото му и съдружниците и приятелчетата със звучни имена. Това беше впечатляващо да се стреля с два гранатомета в столицата, дали следващият път някой няма да тръгне да си джитка и стреля с танк по улиците.
  • 30 хаха

    1 0 Отговор
    Защо не стрелят по мен с гранатомети и защо аз нямам бронирана кола???
    ъЪЪъъъЪЪъ
  • 31 Четиридесет и две

    0 0 Отговор
    Има нещо гнило в Дания, пардон, в България..... я пишман стрелци, я продукцията на ВМЗ - Сопот не е сработила. Театрото поне го бива - в стил Рамбо е, а не слабата пиеса на Сидеров.

    А за следващия екшън силно препоръчвам 84 мм гранатомет Карл Густав М4 - изпитано шведско качество!
  • 32 платено мекеренце

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "onq s konq":

    е,ясно е и ти откъде цуцаш, ама се правиш на честен и съвременен...човека отдолу ти го каза,че герб са си комунягите и никога няма да се махнат без въоръжена съпротива и то отвътре,щото отвън никой няма интерес да се махат!и другите платени драскачи,дето дават оценките нека ми напишат минус на гуголплекс,ама истината боли,а действителността-още повече!!!
  • 33

    0 0 Отговор
    Всички са комуняги, служители на ДС или техните наследници, въртят си схемите цуцат си от контрабандните и наркоканалите създадени през комунизма от ДС. Някой хора още скачат тия били комунисти ония демократи, да ама зад завесите всички си пият питиетата и си пушат пуричките заедно.