Отидете към основна версия

2 440 8

Задържаха Сидеров и Чуколов за 72 часа

  • волен сидеров-
  • задържаха-
  • 72 часа

Двамата обявиха, че започват гладна стачка

Снимки: БТА

Волен Сидеров и Десислав Чуколов са задържани за 72 часа. Двамата обявиха, че започват гладна стачка.

Сидеров е задържан по две обвинения - за хулиганство, извършено с изключителна дързост и за обвинение, което е за принуда срещу студент - става въпрос за момичето, чийто телефон той бе изтръгнал от ръката й. Мярката му ще се гледа в петък от Софийския градски съд.

Сидеров и депутатът Десислав Чуколов бяха призовани днес преди обед в Националното следствие, след като бяха лишени от депутатски имунитет. Сидеров беше призован за 10 ч., а Чуколов за 11 ч. До това се стигна заради нахлуването им в НАТФИЗ в нощта след местните избори на 25 октомври.

„Днес е 17-и - на същата дата преди два месеца се роди нашият син Волен. Тези нечистивци са избрали тази дата да ме вкарат в ареста. Това ще им се върне, защото Бог вижда всичко. Диктатурата на Борисов и на Цацаров ще падне съвсем скоро. Тя ще падне и от този ден нататък, защото преляха чашата и под натиска на външни фактори. Съвсем скоро ще имаме геополитически земетръс и те ще загубят властта. Тогава ще дойде денят на възмездието”, каза Волен Сидеров преди да влезе в следствието.

Пред сградата беше посрещнат от група симпатизанти. Близо три часа със скандирания бяха искани оставките на главния прокурор Сотир Цацаров и на премиера Бойко Борисов. Над 60 униформени от различни полицейски сили следяха за реда пред следствието. Депутати от "Атака" призоваха полицаите да свалят каските и щитовете и да ги подкрепят, защото с работата си в парламента работели за подобряване на условията на полицаите.

Информацията, която събралите се пред следствието симпатизанти на "Атака", получиха чрез SMS-и, е, че Волен Сидеров  е обявил гладна стачка от момента, в който е разбрал, че го задържат. Причината за нея е, че според депутатът от "Атака" и адвокат на Волен Сидеров – Явор Нотев задържането е незаконно. Според Нотев постановлението, което му е предявено за привличане като обвиняем надхвърля текста, въз основа на който Парламента разреши Волен Сидеров да бъде задържан.

Срещу Десислав Чуколов е повдигнато само едно обвинение за хулиганство, извършено с изключителна дързост. Той и Волен Сидеров са отказали да подпишат постановленията за привличане на обвиняем, не са давали обяснения и са отказали да подпишат протокола за разпит на обвиняем. И на двамата са връчени постановленията за задържане под стража.

Прокуратурата ще иска постоянен арест и за двамата.

Властта затвори политическия лидер на единствената опозиция в момента. Сидеров е задържан без да е извършил престъпление във време, в което убийци, наркодилъри и педофили се разхождат на свобода. Те не биват задържани, при положение, че са установени техни нарушения и престъпления. Демокрация не съществува. Съветвам да не се упражняват с тази дума, защото тя е лишена от смисъл. Това заяви Деница Гаджева малко след като бащата на детето й Волен Сидеров беше откаран в ареста.

Тя обърна внимание на случай, който по думите й беше потулен от медиите. Става дума за арестуван човек в петък миналата седмица, който е умрял на съдебната скамейка, след като е бил пребит до смърт в ареста.

"Не знам утре дали Волен и Десислав ще излязат живи оттам, където ги водят. След като човек е умрял на съдебната скамейка след побой в ареста, аз какво мога да очаквам утре? Ще ги докарат ли живи, кога ще ги освободят и какво става изобщо в тази държава?", попита Деница Гаджева.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини