Last news in Fakti

24 Ноември, 2015 13:57 2 960 2

Потвърдиха гаранциите от по 6000 лв. на Сидеров и Чуколов

  • волен сидеров-
  • чуколов-
  • гаранции-
  • потвърдиха-
  • чуколов

Задържането им е било незаконосъобразно

Потвърдиха гаранциите от по 6000 лв. на Сидеров и Чуколов - 1
Снимка: БТА

Софийският апелативен съд потвърди гаранциите от по 6000 лева на депутатите от "Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов.

Според съда има обосновано предположение за причините за които са изтъкнали за задържането им. Задържането им обаче е било незаконосъобразно, тъй като е имало и други начини по които да осигурят присъствието им в съдебната зала.

"Сами виждате какво каза българския съд, че адържането ми е незаконосъобразно“, заяви наизлизане от залата Сидеров. По думите му прокуратурата изпълнява политически поръчки. Пред съда лидерът на "Атака" заяви, че арестът му е е опит да бъде отстранен политически, а прокуратурата цели да очерни образа му.

Факти.бг припомня, че двама са обвиняеми за хулиганство в сградата на НАТФИЗ, а Сидеров е обвинен и в принуда. На 18 ноември те бяха арестувани, но малко по късно Софийски градски съд ги пусна срещу гаранция от 6 хиляди лева. Народното събрание отне имунитетите и на двамата.

При главния прокурор още на 3 ноември са постъпили още две нови предложения за сваляне на имунитета на Волен Сидеров - за случаи от 2011 и 2013 г. При първия става въпрос за нахлуване на лидера на "Атака" в общината на град Батак. Вторият случай е подобен, но в Бургас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ранко

    1 0 Отговор
    Това не е ли пародия на съдебната ни система.?Смях в залата.Затова и държавата ни е на това дередже.За кокошка в пандиза,а за милиони на Карибите.Тези смешници ги направиха филмови герои.Накъде отива държавата ни.???ВИЖДАТЕ ЗА КАКВО СЕ ГОВОРИ В СЪД.КУЛОАРИ.ЗА ОПРАСКВАНЕ.Н а тая ,и за друга....Така е навсякъде по високите етажи.Затова си увеличават всеки месец заплатите депутати и магистрати.Обвързани са като черва..За да не си правят забележки.Защото всички са наакани...Време е Боко да си ходи.Стига кради вече.Не забогатяхме,както казваше той,а обедняхме още повече.Тези 3 лв,за пенсий са много дето ги даде.Хазната ще обеднее.

    Коментиран от #2

  • 2 Samuilov

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ранко":

    Ееех, господин съдилище..., да се смееш ли, да плачеш ли