Last news in Fakti

20 Ноември, 2015 15:06 1 351 2

Прокуратурата настоя Сидеров и Чуколов да бъдат задържани под стража

  • волен сидеров-
  • прокуратурата-
  • настоя-
  • бъдат-
  • задържани-
  • стража

Обвиняемите са лица със завишена степен на обществена опасност в сравнение с другите граждани

Прокуратурата настоя Сидеров и Чуколов да бъдат задържани под стража - 1
Снимка: БТА

Днес, Софийска градска прокуратура (СГП) подаде частен протест до Апелативен съд-София против определението на Софийски градски съд (СГС) от 18 ноември 2015г., с което искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Волен Сидеров и Десислав Чуколов не бе уважено, а спрямо обвиняемите лица бе взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на по 6 000 лева, съобщиха от прокуратурата.

Софийска градска прокуратура счита определението на СГС за незаконосъобразно и настоява спрямо Волен Сидеров и Десислав Чуколов да бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, тъй като са налице всички предпоставки за това. Събраните в хода на разследването множество доказателства сочат категорично за наличие на обосновано предположение, че двамата обвиняеми са извършили престъпленията, за които са привлечени към наказателна отговорност. За извършените престъпления е предвидено наказание лишаване от свобода. Доказана е не хипотетична, а реална опасност Волен Сидеров и Десислав Чуколов да извършат друго престъпление.

Опасността да бъде извършено и друго престъпление от тях, ако не бъдат задържани под стража се извежда от водените срещу народните представители Сидеров и Чуколов досъдебни производства за извършени престъпления през непродължителен период от време - в рамките на 15 дни, а срещу Волен Сидеров и неприключило съдебно производство. Обвиняемите са лица със завишена степен на обществена опасност в сравнение с другите граждани. Според изложеното в протеста: „ След като лице - народен представител не е успяло и не успява да формира поведението си съобразно закона, нещо което е длъжен да прави много по-добре от останалите граждани, то негова обществена опасност е изключително висока. Двамата обвиняеми демонстрират усещане за безнаказаност, като се опитват да омаловажат извършените от тях деяния и се представят като жертви на политически натиск. Поведението им като цяло е груба демонстрация на власт и привилегии, като общоизвестна е страстта им към използване на служебни карти и изискване към органите на реда да им се представят, да им осигуряват съдействие и да посочват имената на ръководителите им, както и непреодолимо желание да извършват проверки в качеството си на органи какъвто не са. В тяхното поведение и действия се наблюдава градация, която преминава от хулиганство към деяния срещу личността, като същите стават все по – неудържими. При анализ на изложеното е налице постоянство, говорещо не за инцидентна проява, а за трайно изградени престъпни навици“.

Разглеждането на протеста на Софийска градска прокуратура е насрочено за 24 ноември 2015г. пред Апелативен съд – София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Софийска градска прокуратура ни промива мозъците с деянията на Волен Сидеров и Десислав Чуколов, но нищо не прави по отношение на случая КТБ. За това вече не се говори. Там нямаше такива отявлени "престъпници". Да се смее ли човек, или да плаче? Това е въпроса на въпросите. Кого ограбиха и кого убиха Волен Сидеров и Десислав Чуколов?
  • 2 сори

    0 0 Отговор
    Да гн.КВАКАРОВ.Сидеров ,Чукалов са овластени от 200 000 избиратели българи.Ще правят проверки където считат за редно.А слугите на народа са длъжни да се легитимират на всеки български данъкоплатец.А теб кой те овласти.Една