Отидете към основна версия

3 250 23

Седем пъти стрелял бившият военен по съседа си и двата му питбула

  • военен-
  • пистолет-
  • спор-
  • куче

Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинения срещу 56-годишния Димитър К., който в събота простреля 44-годишен мъж и едно от кучетата му.

Бившият военен ще отговаря за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

До момента е установено, че на 3 юни в междублоково пространство в пловдивския жк „Тракия“, Димитър К. е произвел седем изстрела със законно притежаван пистолет „Макаров“, в резултат на което са били простреляни 44-годишния Веселин Балев и кучето му от порода "Питбул".

Пострадалият мъж е бил настанен в болница за лечение, а кучето във ветеринарна клиника, където е претърпяло операция и е върнато на собствениците.

По делото са извършени процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, иззет е един брой пистолет „Макаров“, законно притежаван, два броя пълнителя, 73 броя боеприпаси, назначени са експертизи и др.

Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, а утре Районната прокуратура в Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

44-годишният Веселин Балев е със счупена подбедрица. Загубил е много кръв и само бързата намеса на лекарите е спасила живота му. Мъжът разказа, че двата питбула на семейството му са били изведени на разходка от двете му деца - 13-годишно момче и 15-годишно момиче.

Кучетата видели котки пред блока и ги подгонили. Това вбесило бившия военен Димитър, който започнал да псува и заплашва тийнейджърите, защото питбулите им не били с намордници и каишки.

Притеснена, дъщерята на Веселин Балев му се обадила и казала какво се случва. Бащата слязъл пред блока, в този момент се появил 56-годишният Димитър. Той стрелял първо по децата, но не ги улучил. След това прострелял в крака Балев, после и едното куче.

"Дъщеря ми се обади, беше много притеснена, каза, че някакъв човек крещял по тях: "Ще ви изтрепя". Те разхождаха кучетата долу. Два питбула имаме. Всички наоколо знаят, че животните не са агресивни. Децата в махалата са израснали с тях. Отидох навън при децата. В този момент той се появи с боен пистолет и стреля. Първо стреля по децата. За щастие не ги улучи. После стреля по мен. Рани ме в крака, аз паднах на земята, започнах да вия от болка. Кучетата веднага дойдоха при мен и легнаха. Той продължи да стреля по тях, изпразни цял пълнител, въпреки че животните бяха легнали до мен и можеше пак да ме улучи", разказа пред Блиц простреляният Веселин Балев.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини