Last news in Fakti

7 Юни, 2017 18:03 1 258 3

Военният, прострелял мъж и кучето му, остава в ареста

  • военен-
  • пистолет-
  • спор-
  • куче
Военният, прострелял мъж и кучето му, остава в ареста - 1

Пловдивският районен съд остави в ареста бившия военен, който в събота простреля 44-годишен мъж и едно от кучетата му.

56-годишният Димитър Ковачев е обвинен в нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

На 3 юни в междублоково пространство в пловдивския жк „Тракия“, бившият старшина е произвел 7 изстрела със законно притежаван пистолет „Макаров“, в резултат на което са били простреляни 44-годишния Веселин Балев и кучето му от порода "Питбул".

Днес в съдебната зала обвиняемият лансира версията, че е стрелял в самозащита, тъй като според него кучетата са се нахвърлили отгоре му, съобщи Радио Пловдив. Адвокатът на Ковачев - Красимир Елдъров заяви, че самите питбули са подгонили бездомна котка, която бившият старшина и съпругата му са отглеждали на открито под терасите на блока.

Разстроен от станалото 56-годишният бивш военен грабнал пистолета и скочил да защити котката, съпругата и себе си от хищните, според думите му, кучета. Тогава той е стрелял, за да ги сплаши, но случаен изстрел е попаднал в крака на стопанина на животните и ранил едното куче.

Съдът категорично отхвърли тази защитна теза, като се позова на събраните до момента доказателства и свидетелски показания, които отричат кучетата да са имали агресивно поведение.

Нищо от защитната теза не е основание за когото и да открие безразборна стрелба на оживено място, каквото е междублоковото пространство, което прави деянието на бившия военен от изключително висока степен на обществена опасност. Освен това като дългогодишен военнослужещ той би трябвало най-добре да знае правилата за боравене с оръжие, но въпреки това е стрелял 7 пъти, обявиха магистратите.

Те оставиха Димитър Ковачев за постоянно в ареста. Защитата заяви, че ще обжалва мярката за неотклонение следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    4 0 Отговор
    И аз да бях на мястото на военния щях да стрелям,защото непрекъснато се разхождат с кучета из улиците без наморници и каишки.Пускат ги свободни.Вчера ми се случи почти същото с две петнисти черни и големи като телета.Бях с малкото ми внуче на 3 годинки-просто ми стана лошо от страх.Собственика ми казва няма страшно те са добри,ама как да му повярвам като тичаха право срещу нас,обиколиха ни и вярно е че нищо не ни направиха но аз вече бях готова да припадна.Единственото което ме държеше беше детето да не му се случи нещо.След това близо 2 часа все треперех.А за питбулите съм увала много страшни неща.В края на краищата никой не знае как човек без да иска може с адреналина си да провокира едно такова животно. Има си закони и за кучета,ама никай не ги спазва и винаги в нашата държава е виновен този който се защитава, а кучкарите все прави./ Аз също отглеждах малка булонка 12 години но по правилата.Като я извеждахме навън винаги носех найлоново пликче за изпражненията и.Хората сме различни,но масово вече са много агресивни-не е добре.

    Коментиран от #2

  • 2 МИО

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "666":

    Браво, много точно казано!
  • 3 Какалаш

    1 0 Отговор
    Пловдивски цървул с два питбула...

    Без да го познавам, и аз бих го гръмнал !