Отидете към основна версия

5 811 31

Напрежение в село Каменар, роми се оплакаха от побой

  • изнасилване-
  • жена-
  • побой-
  • роми-
  • каменар
Снимка: Петел.бг

Напрежение избухна в село Каменар. Около 150 души от ромската част блокираха входа за селото с колове, железа и камъни. Според тях около 14 часа маскирани полицаи са влезли в Каменар и са нанесли побои на жители на махалата. Според разследване на медийна група „Черно море“ инцидента е свързан с бруталното изнасилване на жена вчера сутринта в централната част на Варна.

Жителите, както и кметът на селото Светослав Райков твърдят, че нападателите са били полицаи. „Видях 5-6 мотористи, 4 полицейски коли и имаше един бял микробус, не можах да ги настигна от улица на улица влизаха“, заяви Райков.

За час жителите на махалата блокираха входа на селото, въоръжени с колове, железа и камъни, но допускаха преминаване на превозните средства. Според тях те не са предизвикали с нищо нападателите и дори след като са изпълнили заповедите им да легнат на земята, са били ритани и удряни.

„Както си седя си пия бирата влязоха и ме набиха с палки. Освен това влязоха в цялото село. Оттук като почнаха наред когото видят по улиците – бой, без обяснение, без нищо. Има бременна жена набиха и нея, заяви един от потърпевашите. Друг от тях разказа, че полицаи са го спрели на изхода на Варна. „Проверява ми книжката, пуска ме. След мен тръгва буса слизат осем души и ме пребиха от бой.“,след това се съблече и показа рана къде са го ударили, а прясна кръв имаше и по багажника на колата му.

Положението се нормализира около 16 часа. Кметът Светослав Райков коментира, че така се създава етническо напрежение.
„Етническо напрежение създава държавната институция в Каменар. Властта единствената институция в която хората имат доверие“, заяви Райков.

Според разследване на медийна група "Черно море" има връзка между инцидента в Каменар и бруталното изнасилване на жена тази сутрин в центъра на Варна. За което са задържани десет души. От пресцентъра на полицията отказаха изявление с мотива, че в момента тече разследване по случая.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини